GORAN SEBELIC Cropix
NIKAKO NA ZELENU GRANU

Zanimljivo je kakav si luksuz dopušta Lokomotiva. Evo tko im je trenutno najveće pojačanje

Nakon uspješnog gostovanja u Puli, Lokosi u pozitivnom ozračju čekaju okršaj s Osijekom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. rujan 2024. 22:47

Osokoljeni 2:0 pobjedom u Puli, prvom ovoprvenstvenom, nogometaši Lokomotive mirno se pripremaju za nedjeljni okršaj s Osijekom (Kranjčevićeva, 17.30 sati). Nema kartoniranih igrača, a na ozljedu koljena požalio se desni branič Fran Karačić, koji je protiv Istre 1961 napokon pokazao odgovornost i disciplinu u defenzivnom dijelu igre. I odmah je to bolje izgledalo.

Karačiću je nateklo koljeno, no prema liječničkim predviđanjima u petak bi trebao normalno trenirati, tako da će trener Silvijo Čabraja moći računati gotovo na sve igrače. Neće, naime, i dalje biti od ranije ozlijeđenih Jona Mersinaja i Ivana Canjuge. Upala pokosnice muči Mersinaja već duže vrijeme, njegovo je neigranje osjetan hendikep za Lokose, a u najboljem slučaju mogao bi se vratiti nakon prvenstvene stanke.

image

Silvijo Čabraja

GORAN SEBELIC Cropix

Canjuga se, pak, oporavio od puknuća mišića i počeo je lagano trčkarati. Očekuje se da bi za desetak dana mogao vježbati punom snagom, pa bi tako nakon već spomenute prvenstvene stanke trebao i kandidirati za sastav.

Na treningu u utorak nadareni dinamovac na posudbi na Kajzerici, 19-godišnji veznjak, Luka Vrbančić, u jednom je duelu “proklizao” i osjetio je bol u preponama. No, čini se da nije riječ o težoj ozljedi, pa će Vrbančić konkurirati za nedjeljni okršaj. Odigrao je mladac dobru utakmicu u Puli, bio je jedan od najboljih Lokosa i nastavi li tako igrati, bit će svakako najveće ovoljetno pojačanje kluba s Kajzerice.

image

Luka Vrbančić (lijevo)

DAMIR KRAJAC Cropix

A kad nadarenog tinejdžera, koji tek skuplja prve prvoligaške minute, ističemo kao najveće pojačanje, onda to dostatno govori o loše odrađenom prijelaznom roku Lokomotive. Otišla su šestorica standardnih igrača, od toga trojica bez odštete (!?), iako su imali važeće ugovore. Zanimljivo je kakav si luksuz dopušta klub koji živi isključivo od prodaje igrača. Luksuz ili...?

Uglavnom, nakon uspješnog gostovanja u Puli, Lokosi u pozitivnom ozračju čekaju okršaj s Osijekom i nadaju se novoj pobjedi. Bilo bi sjajno za Čabrajinu momčad kad bi povezala dvije uzastopne pobjede, učini li to, tada će bez ikakvoga pritiska za desetak dana otići na gostovanje kod uzdrmanoga Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 22:47