Luka Vrbančić

 RONALD GORSIC Cropix
NEMOĆNA GORICA

VIDEO: Lokomotiva uvjerljiva, Dinamov ‘Scholes‘ zaključio priču, pala i golčina s 20 metara

Golovima Vranjkovića i Vrbančića, Lokomotiva je stigla do druge pobjede ove sezone
Piše: SN, HinaObjavljeno: 05. listopad 2024. 17:45

Lokomotiva - Gorica 2:0 (Vranjković 26., Vrbančić 85.)

LOKOMOTIVA: Šubarić - Mody, Karačić, Kolinger 🟨, Pajač - Smakaj 🟨, Vrbančić ⚽ - Vranjković ⚽, Vuković (od 70. Antolić) - Čop

GORICA: Banić - Krizmanić, Maloča, Leš (od 46. Dju) - Mikanović, Pršir, Pajaziti (od 77. Čaić), Štiglec (od 86. Sušak) - Majstorović (od 86. Vrzić), Kolar (od 46. Šlogar), Ndockyt

Pogotke pogledajte OVDJE.


U prvom subotnjem susretu devetog kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini, u Kranjčevićevoj ulici, bili bolji od Gorice s 2-0 (1-0).

Druga je to prvenstvena pobjeda Lokomotive u sezoni, a strijelci su bili Marko Vranjković u 26. i Luka Vrbančić u 85. minuti. Obje su momčadi ostale na svojim pozicijama na ljestvici. Gorica je osma, a Lokomotiva pretposljednja deveta, s tim da su sada bodovno izjednačene.

Odlučno je utakmicu otvorila Lokomotiva koja je prvu šansu imala već u prvoj minuti, ali Čop nije bio do kraja precizan. Potom je dva puta zaprijetio Vuković, no Velikogoričani su uspjeli taj početni nalet domaćina izdržati bez primljenog pogotka.

Puno bolje je Lokomotiva otvorila utakmicu od suparnika, dok je Gorica prvu pravu šansu kreirala u 14. minuti, ali je tada Karačić spriječio veću opasnost pred domaćim vratima. Minutu kasnije pokušao je Smakaj za Lokomotivu koja je povela u 26. minuti, izuzetno lijepim pogotkom Vranjkovića.

Iskosa, s vrha šesnaesterca, Vranjković je precizno naciljao suprotne rašlje i pogodio za 1-0 svoje momčadi. Do kraja prvog dijela Gorica je imala mogućnost izjednačiti u 37. minuti. Štiglec je mogao pucati tom prilikom, ali je odigrao povratnu loptu na koju nije stigao nitko od gostujućih igrača.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Cijelim tijekom drugog dijela Gorica je bila bolja i tražila je pogodak kojim bi izjednačila. Nisu gosti nizali šanse, ali vrlo dobru priliku propustio je Dju u 63. minuti. Pucao je tada pored vratnice.

U 71. minuti je napokon u drugom dijelu zaprijetila Lokomotiva. Goričan je proigrao strijelca Vranjkovića, a ovaj je pogodio baš gostujućeg vratara Banića.

U završnici je ponovno u šansama dominirala Lokomotiva koja je utakmicu zaključila u 85. minuti. Goričan je napravio veliki dio posla, a suparničku mrežu precizno je naciljao mladi Vrbančić za 2-0 i time potvrdio slavlje svoje momčadi.

Inače prilično nesadržajnu utakmicu obilježila su dva dobra poteza Lokosa. Pogodak Vranjkovića bio je jedan od najljepših u sezoni, njime su Zagrepčani u prvom dijelu obilježili period dominacije. U nastavku je bolja bila Gorica, no konkretnije akcije nije bilo, te je u konačnici Vrbančić lijepim finišom osigurao mirnu završnicu.

Standings provided by Sofascore

KRAJ UTAKMICE

90+1. Ndockytov pokušaj ide pokraj gola.

90. 🕖

Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

Vrbančić, koji je u Lokomotivi na posudbi iz Dinama, postigao je pogodak s ruba kaznenog prostora, njegov prizemni udarac u donji kut nije upiso zaustaviti Banić. Drugi pogodak za Dinamovog 'Scholesa' u dresu Lokosa.

85. ⚽ GOOOL!

Vrbančić za 2:0, gotova je priča u Kranjčevićevoj!

84. Banić brani pokušaj Goričana! Pucao je s lijeve strane, lopta se odbila od Mikanovića, no vratar Gorice je u padu upisao fantastičnu obranu.

82. Na terenu se stanje ne mijenja, Gorica i dalje drži inicijativu i pokušava stići do izjednačujućeg pogotka.

80. 🟨

Žuti karton zaradio je Kolinger.

77. ⇔ Nova promjena kod Gorice.

Izlazi Pajaziti, ulazu Čaić.

70. ⇔ Izmjena za Lokomotivu.

Izlazi Vuković, ulazi Antolić.

68. Gorica nastavlja s pozitivnom igrom, gosti trenutno drže konce utakmice.

63. Prva prava prilika za Goricu!

Dju je bio u izglednoj prilici, izašao je gotovo samo pred Šubarića nakon sjajne lopte u prostor, no pucao je pokraj gola.

Vratar Gorice nije imao previše posla u ovom poluvremenu, kao niti njegov kolega s druge strane...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

58. 🟨

Žuti karton zaradio je Smakaj.

54. Pozitivan period Gorice, sad su igrači Rajka Vidovića imali dva uzastopna pokušaja iz kornera.

47. Na samom početku drugog dijela nakon duela s Goričanom na travnjaku je ostao Mikanović.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

⇔ Promjene za Goricu na poluvremenu.

U igru ulaze Dju i Šlogar umjesto Leša i Kolara.

KRAJ PRVOG DIJELA

39. Prilika za Goricu. Prebačeni ubačaj na lijevu stranu dočekao je Štiglec, no nije dobro zahvatio loptu te je stoga i ova akcija propala.

32. Kao da je Gorica malo "živnula" nakon primljenog pogotka.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Primio je loptu Vranjković na desnoj strani, prebacio se na lijevu nogu i sjajno opalio "pod rašlje" u Banićev suprotni kut. Vratar Gorice bio je nemoćan.

26.GOOOL!

Strašan pogodak Vranjkovića, 1:0 za Lokomotivu!

24. Obećavajuću kontru Lokomotive nije uspio iskoristiti Vuković, u konačnici je izgubio loptu.

15. Sada i Smakaj s druge strane!

Odličan dalekometni pokušaj, Banić brani.

14. Prilika za Goricu!

Štiglec je probio lijevu stranu i centrirao u peterac gdje je bio Kolar, no Kolinger je reagirao u posljednji trenutak i otklonio opasnost.

11. Nastavljaju se dalekometni pokušaji Lokomotive. Sada je zapucao Mody Boune s desne strane, no još uvijek čekamo konkretnije pokušaje.

5. Vuković je sada pokušao iz daljine, no ni njegov udarac nije bio precizan.

1. Nakon samo desetak sekundi pucao je Čop, no nije to bila ozbiljna prijetnja.

1. Počela je utakmica.

15.15 Lokomotiva u ovoj utakmici želi prekinuti negativan niz od dva poraza. Nakon tijesnog poraza od Osijeka (0:1), Dinamo je pod palicom Nenada Bjelice u zagrebačkom debiju slavio s velikih 5:1. S druge strane, Gorica je u posljednjem kolu upisala pobjedu nad Slavenom ( 2:1) nakon dva uzastopna poraza, tako da gosti očekuju sličan rasplet i u ovoj utakmici.

Najavu piše: Toni Roić

Na kraju prve četvrtine prvenstva, a uoči dvotjedne pauze, Gorica odlazi kod Lokomotive u Kranjčevićevu i lovi svoj prvi ovosezonski bod ili bodove na gostovanjima.

Kod Istre 1961, Dinama i Hajduka sastav trenera Rajka Vidovića je pognute glave napuštao travnjak, ali Lokomotiva je u krizi, ima samo pet bodova na devetom mjestu i za Turopoljce ovo je idealna šansa da ostvare planirano. Važno je što se u početnu postavu vraća Merveil Ndockyt.

- Imali smo kraći odmor od Lokomotive jer smo u prošlom kolu u ponedjeljak igrali sa Slavenom Belupom, ali najvažnije da je ta utakmica završila pobjedom zahvaljujući upornosti mojih igrača koji nisu odustajali do posljednje minute. Lokomotiva nije dobro ušla u sezonu, nisu ostvarili planove, ali svejedno je to dobra i kvalitetna momčad s odličnim trenerom Čabrajom. Vole igrati presing i moramo pronaći odgovor i pravi način kako ih zaustaviti - kaže kormilar Velikogoričana Rajko Vidović.

- I mi i Lokomotiva smo promijenili dosta igrača ovoga ljeta i treba vremena da sve sjedne na mjesto. Lokomotiva nije odustala od svog stila, imaju i dalje tranziciju, ali žele i stisnuti visoko, tako da smo se pripremali za sve.

Pobjeda bi bila ispunjenje plana za prvu četvrtinu ligaške sezone i uplovljavanje u mirnije vode sredine redoslijeda?

- Mogli smo možda imati bod, dva ili tri više, ali ako ćemo realno i prošla utakmica protiv Slavena Belupa mogla je završiti neodlučeno. Najviše žalim za utakmicom protiv Rijeke, kada smo bili jako dobri, ali smo izgubili fantastičnim pogotkom Jankovića. U neku ruku sve se to iznivelira, ali definitivno bismo ispunili očekivanja u ovoj fazi ako pobijedimo Lokomotivu. Zato očekujem jako dobru utakmicu s naše strane ove subote, da na terenu ispunimo dogovoreno i zadovoljni napustimo Kranjčevićevu. Mnogo nam znači povratak u sastav Ndockyta, vidjelo se protiv Slavena da nam nedostaju njegova brzina i moć, a i cijela momčad polako ide u pravcu kojeg smo zacrtali - podvukao je trener Vidović, koji od prošlog dvoboja na vratima opet ima Ivana Banića (30).

On je dobio prednost ispred Karla Žigera nakon ozljede koljena Božidara Radoševića, ali s obzirom na dugogodišnje iskustvo prvog vratara Gorice, to je bilo i očekivano.

- Ne čeka nas lagani posao jer Lokomotiva je loše ušla u sezonu, ali nakon osvojena tri boda u prošlom kolu, sigurno će nam biti lakše ući u utakmicu nego njima, koji imaju imperativ pobjede. Uvjeren sam da ćemo znati odgovoriti zahtjevima - smatra Banić, koji ipak priželjkuje što manje posla za njega kao vratara.

- Domaći su promijenili momčad i stariji su nego prošle sezone, ali ostaje taj njihov visoki presing s kojim ćemo se morati nositi. S obzirom na vremenske uvjete i mnogo kiše što je palo prošlih dana, teren vjerojatno neće biti u idealnom stanju, ali možda je to i bolje da se ne teži kompliciranju i da se ne igra previše na našoj polovici terena - zaključio je Ivan Banić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 17:59