TOM DUBRAVEC Cropix
BOLNICA NA POLJUDU

Hajduk ostao bez još tri igrača, a ne igra ni Perišić! Trener za zadnju utakmicu pozvao stasitog juniora

Zadranin koji je u veljači napunio 19 godina ove je sezone najbolji strijelac juniora Hajduka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. svibanj 2024. 12:35

Prvi put nakon pandemije dogodilo se da Hajduk nije imao press konferenciju uoči prvenstvene utakmice. Poslužili su se na Poljudu s izjavom trenera, ali ne glavnog, već pomoćnog Siniše Šegovića. Utakmica bez natjecateljskog značaja tako je pružila priliku za medijsku prezentaciju Ivankovićevom pomoćniku.

- Dobro smo trenirali, imali smo jedan uobičajeni radni tjedan. Nešto mirnije nego prethodni. Očekuje nas zadnja utakmici koja nema rezultatski imperativ. Nadam se dobroj, otvorenoj utakmici. Vjerujem da će gledatelji biti zadovoljni i nadam se našoj pobjedi - kazao je Šegović.

Zanimljiv je igrački kadar s kojim Bijeli stižu u Zagreb, jer nema gotovo kompletne momčadi. Duga je lista ozlijeđenih.

- S obzirom na posljednju utakmicu imamo Šarliju, Moufija i Dialla koji osjećaju tegobe. Ivan Perišić će u dogovoru sa stručnim stožerom će preskočiti ovu utakmicu. Nema smisla riskirati s njim, važnije je da dođe potpuno spreman na pripreme reprezentacije. S druge strane, u kadar se vratio Emir Sahiti nakon ozljede oka, te Sigur nakon odrađene suspenzije tri žuta kartona - rekao je pomoćni trener Bijelih.

Za utakmicu sa Lokomotivom pored četvero nabrojenih koji nedostaju (Šarlija, Perišić, Diallo, Moufi) u kadru nema Livaje, Žapera, Kalika, Lučića, Lovre Kalinića, Nikola Kalinića, Prpića, Hrgovića, Brajkovića, Čubelića i Mikanovića.

Zato je Ivanković u kadar pozvao juniorskog napadača, 194 centimetra visokog Matea Bačića. Zadranin koji je u veljači napunio 19 godina ove je sezone najbolji strijelac juniora Hajduka sa 15 zgoditaka, a debi za prvu momčad trebao bi upisati u Kranjčevićevoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 12:35