Mislav Karoglan

 VOJKO BASIC Cropix
RADOVI U TIJEKU

Mislav Karoglan slaže novu Istru: Valinčić dobar ulov pulske struke, Amatkarijo i brz i tehnički moćan

Zeleno-žuti odradili slovenski dio priprema, za kraj remizirali protiv Rogaške u Brežicama
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 10. srpanj 2023. 08:19

Na travnjaku gdje se nekad kalila vatrena natjecateljska povijest, nogometaši Istre 1961 odradili su treću pripremnu utakmicu. Protiv Rogaške, novog člana prve slovenske lige, dvoboj je zaključen remijem, kao i tri dana prije sa srpskim prvoligašem, kruševačkim Napretkom. Nakon utakmice Zeleno-žuti su se vratili u Pulu, a u tjednu će nastaviti sa završnom fazom priprema...

Što je pokazala utakmica s Rogaškom? Kao i u prvoj utakmici priprema, s Koperom (4:2), te drugom nastupu s Napretkom (1:1), susret sa slovenskim prvoligašem potvrdio je da je ova Istra 1961 pod egidom "radovi u tijeku". Novi trener Mislav Karoglan stvara svoju priču, a u odnosu na prošlosezonsku jedanaestoricu traže se alternative Galilei, Marešiću, Caseresu, Bakraru. Pritom treba imati u vidu da je u jesenjem dijelu prvenstva Marešić bio alternativa Perkoviću dok ovaj nije prešao u Dinamo, a Bakrar je s klupe ulazio u drugom dijelu dok Ante Erceg nije kažnjen s devet utakmica...

Protiv Rogaške je Istra 1961 imala status momčadi koja diktira tempo i traži način kako slomiti suparnika koji je sa svim igračima štitio svoj defenzivni blok na svojoj polovici. Istra još nije u toj fazi da bi te borbe jednostavnije odradila. Ona je u ofenzivnom dijelu bila prilično predvidljiva jer su se njene akcije svodile na širenje krila i posljedično ubacivanje. Premalo trke bez lopte, pogotovo veznih igrača, manjak igrača u završnici, doprinijelo je da Rogaška zatvara sigurno svoje koridore. S druge strane su Slovenci u par navrata opasno zaprijetili iz protunapada, a nakon što je Majstorović na liniji spasio siguran pogodak Gradišara, potonji je u drugoj šansi iskoristio nesnalaženje Zeleno-žutih na kontru suparnika i lijepo poentirao.

U ovoj utakmici je Karoglan dao priliku najnovijoj akviziciji, Morisu Valinčiću. Postavio ga je na "krivu" stranu jer je on desni bočni, ali taj 20-godišnji Riječanin dao je naslutiti svoje potencijale i na lijevom boku. Vidi se da je fizički moćan, sklon ponavljanju sprintova, tehnički dobro potkovan, a ima i ono što je ključno za bočnog igrača - hitrinu i prodornost. Nedvojbeno dobar ulov sportskog direktora Saše Bjelanovića. Chiovani Amatkarijo se prilagođava, ali vidljiva je njegova izrazita brzina te jako dobra tehnika, neuobičajena za tako motoričnog igrača. Čuić nagovještava odlike "box to box" igrača, slično kao i Nebyla, koji je ušao u nastavku.

Istra 1961 je još u fazi doselekcije i izvjesno je da na početku sezone, od 22. srpnja, ona još neće biti kompletirana. Čeka se finaliziranje transfera iskusnijeg stopera i lijevog beka, te dolazak nigerijskog napadača Lawala. Zeleno-žutima nedostaje dubina "devetke", s obzirom na to da Erceg svoj nogomet bazira na lutanju oko zone završnice. Njegov učinak može biti još djelotvorniji ako ima igrača koji će moći i hitrinom razvlačiti centralni dio suparničkih obrana.

Istra 1961 - Rogaška 1:1

BREŽICE Stadion Brežice. Bez gledatelja. Sudac: Anže Šepec (Slovenija).

STRIJELCI: 0:1 - Gradišar (44), 1:1 - Erceg (68-11m).

ISTRA 1961: Majkić (od 46. Paus-Kunšt), Hujber (od 78. Ramić), Majstorović (od 78. Maurić), Čalušić (od 71. Bradarić), Valinčić (od 60. Rovis), Petrusenko, Mlinar (od 60. Nebyla), Čuić (od 71. Blagojević), Lisica (od 71. Žgomba), Erceg (od 78. Glavan), Amatkarijo (od 46. Vuk).

TRENER: Mislav Karoglan.

ROGAŠKA: Baždarić, Kurtović, Mihelić, Pirtovšek, Flis, Kantužar, Korošec, Braut, Marcius, Vinogradac, Gradišar (u nastavku su igrali: Vodišek, Majcenović, Lampret, Sim,Thalisson, Benedičić, Majcen, Križan, Heljeta, Satchwell, Lorber, Pavlović).

TRENER: Oskar Drobne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:57