Lovre Kalinić

 ANTE CIZMIC Cropix
IZAZOV ZA LEKU

Trener Hajduka u problemima: Kapetan se vratio, ali sjedit će na klupi u jednoj od najvažnijih sezona?

Lučić je, uz Livaju, u prošlom razdoblju definitivno bio najbolji igrač splitske momčadi
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 01. rujan 2023. 20:05

Lovre Kalinić, kapetan i po vokaciji prvi vratar Hajduka, napokon se vratio redovnim treninzima, ubuduće će konkurirati za svoje mjesto među vratnicama. Međutim, njegov povratak u prvi sastav objektivno je potpuno neizvjestan, s obzirom na to da je vratarski dres s iznimnim uspjehom preuzeo Ivan Lučić.

image

Ivan Lučić

VOJKO BASIC Cropix

Moguće je da će ta činjenica u neku ruku, možda čak poremetiti neke odnose u svlačionici, jer je svima jasno da Lovre na Poljudu nije faca za klupu, ni kao vratar, ali niti kao kapetan i lider momčadi. Trener Ivan Leko mogao bi se naći u problemima, pitanje je kako će on manevrirati, što bi sve mogao izvoditi da na pravi način riješi taj zadatak. Lučić je zabilježio 24 nastupa, 23 puta branio je cijele utakmice, na jednoj je prvih petnaestak minuta prepustio Subašiću, koji se opraštao od vratarskog dresa i Hajduka. Lučić je debitirao u Osijeku, u pobjedi u četvrtfinalu Kupa protiv Osijeka (2-1) još 1. ožujka, i otad je neizostavan u prvom sastavu.

Dapače, Lučić je, uz Livaju, u prošlom razdoblju definitivno bio najbolji igrač splitske momčadi. Ključno je pitanje koliko će strpljenja imati Kalinić, jer se čini da baš nije izvediva mogućnost smjene na vratima. Kalinić se nesretno ozlijedio protiv Lokomotive 30. listopada prošle godine, teren je napustio u 85. minuti kod rezultata 2-0, što je koincidiralo u finišu s dva gola domaćina (Aliyu u 88. i Tuci u 90+6), pa je tako Hajduk izgubio dva dragocjena boda. Dijagnoza je bila fatalna: ozlijedio je križni ligament lijevog koljena, dugo se poslije operacije oporavljao…

Prvi nastup imao je 24. srpnja ove godine, branio je jedno poluvrijeme na prijateljskoj utakmici Solin - Hajduk (1-7). Otad je nastavio s rehabilitacijom i kako se najavljuje, sada je opet spreman za prave nastupe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 05:12