VOJKO BASIC Cropix
SPUŠTANJE LJESTVICE

Tko ovakvom Hajduku može jamčiti da će uopće završiti drugi? Jedna je stvar na ljeto neophodna

Bijelima je preostala tek utješna nagrada, a rasprodaja ugleda i bodova ne bi smjela biti dopuštena
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. ožujak 2023. 22:23

Prošle godine Hajduk je osvojio Kup i ambicije su silno porasle.

"U sljedećoj sezoni idemo na dvostruku krunu", najavljivali su svi redom na Poljudu.

Dva mjeseca prije kraja ambiciozno najavljivane sezone ostala su dva skromna cilja.

- Kada smo prošle godine osvojili Kup osjetili smo radost, a ove je godine Kup naša utjeha - iskreno je priznao i predsjednik Jakobušić na sastanku s novinarima.

Cijela sezona stala je u te dvije utakmice Kupa, u Koprivnicu i Rijeku. Treba li je pritom iskoristiti za filtriranje momčadi, pripremu nove sezone? Ne! Odgovor bi trebao biti kategoričan jer Hajduk do kraja sezone ima osigurati drugo mjesto koje bi s ovakvim nizom rezultata, s ovom nemoći da se napravi serija pobjeda, moglo doći pod upitnik. S obzirom na to da su Bijeli u sedam utakmica zabilježili četiri poraza, tko može jamčiti da će lagano doći do drugog mjesta? Zato nema prostora za selekciju, premda će Leko sigurno u nekim detaljima, na nekim pozicijama, tražiti najbolja rješenja.

image

Ivan Leko

Vojko Bašić/Cropix

Međutim, kada se zapodjene priča o novoj sezoni i utakmicama do kraja aktualne, treba naglasiti kako je prava priprema u blagajni. Hajduk će, shodno visokim ambicijama u sljedećoj sezoni, morati poći u žestoku kupovinu jer i bez selekcije trenutne momčadi razvidno je da su novi angažmani neophodni. I to ne dva do tri, nego više novih igrača, koji će zaista predstavljati pojačanja.

Hajduk se do travnja zato treba pripremati za Kup, ali ne u eksperimentima, već Leko ima priliku stabilizirati momčad. Kreirati jedanaestoricu s kojom će krenuti po obranu trofeja. Polufinale je prva stepenica, a finale bi trebala biti druga, završna. Ali u međuvremenu sigurno neće igrati juniori, niti će strateg Bijelih zajedno s predsjednikom i sportskim direktorom dopustiti rasprodaju ugleda i bodova. Natjecateljski do kraja sezone, to je logični cilj, a pritom se svakako može napraviti filter za sljedeće sezonu. Uostalom, i nema Leko nekih većih nepoznanica, u dva mjeseca koliko je proveo s momčadi vidio je mogućnosti svakog pojedinca. I limite također.


POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Leko je kiksao s uvrštavanjem tog igrača u prvu momčad, a ovo što Awaziem radi nikad nisam vidio". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao greške koje je Hajdukova obrana radila na utakmici protiv Lokomotive. Zbog čega su Lokosi održali nogometnu lekciju Splićanima? Kako je Perković osvojio bod u debiju na klupi Osijeka? Može li Rijeka do Europe? Kako objasniti potez Ante Ercega? Odgovore na ta i druga pitanja pronađite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Linker
28. lipanj 2024 23:50