ANTE CIZMIC Cropix
PUNO SU JAČI

Stvara se moćni Hajduk! Na Poljudu ne misle čekati, zadnji potez jasno pokazuje što im je sad na umu

Splićani misle odigrati veliki broj utakmica. Bit će, dakle, mjesta za sve igrače u Lekinom rosteru
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. srpanj 2023. 18:19

Dolaskom Vadisa Odjidja-Ofoe pokazao je Hajduk spremnost za stvaranje europske momčadi. Tri igrača angažirali su Splićani ovog tjedna, Moufija, Dialla i Ofoea pridodali su prethodnim novacima Šarliji i Dajakuu. Ukupno pet novih igrača za potvrdu širine kadra koji se ozbiljno priprema za europski izazov.

Odjidja-Ofoe je najbolji primjer, jer na poziciji korektora vezne linije Hajduk u tandemu ima Krovinovića i Pukštasa. Reprezentativac SAD-a U-20 jedan je od najperspektivnijih mladih igrača Bijelih, pravi nogometaš budućnosti. S druge strane, s Krovinovićem je Hajduk u utorak produžio ugovor do 2027. godine i nema spora da je 27-godišnji veznjak jedan od nositelja igre Bijelih.

image

Ante Rukavina (Dinamo) i Vadis Odidja-Ofoe u susretu Dinama i Bruggea 2010. godine

BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Gdje će onda igrati 34-godišnji Ofoe, postavit će netko pitanje, a odgovor je u planiranom velikom broju utakmica. Prilika bi u projekciji europskog Hajduka trebalo biti za svu trojicu, dapače, i za Grgića kao četvrtog veznjaka na poziciji korektora. Slična je situacija i na bekovskim pozicijama koje su popunjene dolascima Moufija i Dialla, te krilnim gdje ordinira Dajaku s brojnim konkurentima. Kako će se prinove uklopiti, tko će uistinu biti pojačanje pažljivo će se pratiti, ali činjenica je da je svih pet igrača stiglo iz europske prvoligaške konkurencije, jer i Dajaku je prošlo proljeće proveo u švicarskom prvoligašu St. Gallenu.

Pred Superkup Hajduk je požurio u angažmanu Odjidja-Ofoe i tim transferom još jednom potvrdio da nema namjeru čekati, vagati, puno birati dok vrijeme prolazi. Momčad za velike ciljeve gotovo se posložila već u prvoj polovici srpnja, a europski Hajduk u punom svjetlu mogli bismo vidjeti već na startu HNL-a, također u Maksimiru. Za Superkup je prerano govoriti da je momčad na okupu, da je uigrana, ali za 10-ak dana, za start prvenstva, bit će sasvim druga priča. I Livaja i svi ostali na broju. Na papiru izgleda puno jači Hajduk nego prošle godine. Jasno, mora se momčad dokazati na travnjaku, ali optimistične pretpostavke su jasno postavljene.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. lipanj 2024 20:51