Toma Bašić

 DOMENICO CIPPITELLI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
UZ NOVI BROJ NA DRESU

Šuškalo se o njegovom povratku u Hajduk, a sada se sprema za Ligu prvaka: ‘Jedva čekam, nisam još dao sve‘

Uoči sezone morao je i promijeniti broj, a za dopuštenje je morao pitati i klupsku legendu
Piše: SNObjavljeno: 12. srpanj 2023. 21:54

Iako se nagađalo o potencijalnom povratku u Hajduk, čiji je dres nosio od 2015. do 2018., Toma Bašić ostaje u "vječnom gradu" i kreće u treću sezonu s Lazijom. Rođeni Zagrepčanin u Rim je stigao prije dvije godine iz Bordeauxa, a prošle je sezone kroz sva natjecanja upisao 32 nastupa. No, dobar dio te statistike sveo se na ulaske s klupe, a 26-godišnji veznjak početak nove kampanje dočekuje u pozitivnom ozračju i pun optimizma, može se to iščitati iz njegovih odgovora u intervjuu za Lazio Style Channel.

- Čeka nas sjajna sezona, moramo se dobro pripremiti. Sretni smo što smo zajedno, veselimo se Ligi prvaka i sada je vrijeme za rad - rekao je Bašić.

Osim za njega, bit će to i treća sezona za Maurizija Sarrija na klupi. Uoči nove sezone, talijansko Ministarstvo unutarnjih poslova nedavno je donijelo odluku o zabrani broja 88 na dresu, zbog konotacija sa antisemitizmom. Taj je broj nosio upravo Bašić, a sada će se vratiti na broj 26, koji je nosio u Hajduku. Ujedno, taj je broj u Laziju nosio Stefan Radu čak 15 sezona. S obzirom na to da se Rumunj nedavno umirovio, broj je bio slobodan...

- Sarri je "gladan" kao i uvijek. Broj? Vidio sam da ga ne smijem nositi, pitao sam Radua za njegov stari broj. Nosio sam taj broj i u Bordeauxu. Znam da je taj broj u Laziju "težak", čak mi je i Stefan to rekao, već nam nedostaje - komentirao je Hrvat.

Drugim mjestom u Serie A, Lazio je izborio plasman u Ligu prvaka. Velika je to motivacija za svakog nogometaša.

- Svima je san igrati Ligu prvaka, jedva čekam. Imamo mjesta za napredak, i u obrani i u napadu.

Uvjeren je i u svoj iskoraku trećoj sezoni u Rimu.

- Želim dati više, još nisam dao sve što mogu, pokušat ću biti bolji u svemu. Sviđa mi se sve u Rimu, slično je kao i u mojoj zemlji, lako sam se navikao - rekao je Bašić, koji za hrvatsku reprezentaciju ima dva nastupa: u prijateljskoj utakmici protiv Turske i u Ligi nacija protiv Portugala, obje utakmice odigrane su 2020. godine.

Linker
27. travanj 2024 09:08