Marin Ljubičić

 PAUN PAUNOVIC/CROPIX
SPREMA SE SPEKTAKL

Stipe Biuk i Marin Ljubičić će igrati protiv Atletico Madrida!? Dambrauskas: Imali smo sastanak...

Trener Hajduka najavio je i gostovanje u Gorici: ‘Lovrić je sjajan, ali imam rješenja za njega...‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. veljača 2022. 14:55

Valdas se vraća kući. U redu, nije baš kući, ali vraća se u Veliku Goricu, na stadion s kojeg je krenula uzlazna putanja njegove karijere. Kakav je osjećaj ponovno doći u okruženje koje jako dobro poznajete?

- Za mene uvijek posebno mjesto s ljudima koji su ostali u mom srcu. Od predsjednika do igrača i mojih asistenata, svi smo redom imali smo sjajnu relaciju. I što je još važnije, zadržali smo je, kao prijatelji za vječnost. Međutim, Hajduk je sada moj život, moja kuća. Štitim Hajduk i svu energiju stavljam u službu Hajduka. Ostalo je do kraja prvenstva 16 utakmica, idemo i sljedeću na tri boda. Utakmicu po utakmicu, znate da je to moje razmišljanje. I pritom nema simpatija na terenu. Gorica je klub koji je bio i ostao specijalan za mene, ali Hajduk je na prvom mjestu.

Kakve informacije imate o današnjoj momčadi Gorice koju ste vodili do kraja prosinca 2020. godine?

- I kada imam informacije, a ne podijelim ih sa igračima u cjelosti, povećava se moje samopouzdanje. Znam gotovo sve igrače Gorice, gledao sam sve njihove utakmice. Bio sam im trener, to je momčad s potencijalom koja igra dobar nogomet. Mogli su uzeti i više bodova, u prvom dijelu sezone imali su utakmica u kojima ih sreća nije pratila. Imali su dosta peha, posebno u zadnjim trenucima susreta kada su znali izgubiti bodove. Moja momčad u Veliku Goricu ide spremna, to je važno naglasiti. Mi smo Hajduk i trebamo u svakom dvoboju respektirati dres koji nosimo i priktom igrati nogomet koji će naše navijače učiniti ponosnim – naglasio je Dambrauskas.

U odnosu na posljednji dvoboj, pobjedu iz Šibenika, tri su nova igrača u konkurenciji. Grgić, Mikanović i Ferro je tercet koji ima pravo nastupa za subotu, hoće li sva trojica početi s obzirom da nema Fossatija i Vukovića?

image

Valdas Dambrauskas

PAUN PAUNOVIC/CROPIX

- Uvijek je bolje imati što više igrača, pojačava se konkurencija i kompletna momčad raste. Dvojica ne igraju zbog žutih kartona, ali imamo dostojne zamjene. Koliko će novih igrača startati svakako je zanimljivo pitanje za javnost, međutim ima još vremena za konačnu odluku. Ferro je tek došao, nije igrao službene utakmice, ali blizu je optimalne spremnosti. Mikanović je dugo bio izvan ekipe, imao je stanku između dva prvenstva, ali svakim danom napreduje. Za Grgića ne treba naglašavati, on se već adaptirao na momčad.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Je li Biuk spreman nakon što je u Šibeniku izašao zbog ozljede gležnja?

- Propustio je Biuk nekoliko treninga, nije trenirao s momčadi ni u četvrtak. Međutim, nije daleko od momčadi. Ostalo je ipak dovoljno vremena za odluku o njegovom nastupu, ali moram vam odmah kazati, bit će to jako kasna odluka u kojoj će liječnici imati zadnju riječ.

S jedne strane mlado potentno krilo Biuk, a s druge jedan od najboljih krilnih igrača HNL-a, Kristijan Lovrić. Igrač Gorice koji je čak osam puta zabijao Hajduku. Nedvojbeno, i ovog puta bit će Lovrić najveća opasnost za Bijele, ali Dambrauskas sigurno zna kako zaustaviti nekoć svog najboljeg igrača.

- Lovrić je problem za mnoge momčadi, ne samo za Hajduka. Odličan čovjek i igrač. Međutim, imamo naše solucije tko će i kako igrati protiv njega. Znamo koliko može biti opasan, kako može u jednom šutu okrenuti utakmicu. Dat ću mojim igračima savjete za čuvanje i zaustavljanje Lovrića, ali jasno je da će se tražiti i pravovremena reakcija na terenu. Moramo biti bolji nego protiv Šibenika, posebno u segmentu kontrole lopte. I vjerujem da ćemo protiv Gorice biti bolji.

Za manje do mjesec dana na Poljudu se igra polufinale Kupa istih suparnika koji se u subotu susreću u predgrađu Zagreba. Ima li prvenstveni dvoboj i psihološku važnost za Kup?

- Teško je odgovorit na to pitanje, ali kada već pitate počnem i ja o tome razmišljati iskreno je odgovorio Dambrauskas i nastavio:

- Subotnja utakmica u ovom je trenutku ipak puno važnija, za taj susret se moramo pripremiti. Onda imamo mjesec dana i vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu. Imamo tri nova igrača što također mijenja momčad. Ako i jedan od njih nastupi u subotu bit će to prvi put da smo istrčali u tom sastavu.

Hajduk je u zimskom mercatu doveo stopera, desnog beka i zadnjeg veznog, očekujete li i napadača koji se dugo spominje ?

- Imamo Livaju koji ne prestaje zabijati, imamo Mlakara i Ljubičića. Ako dođe novi napadač prema njemu gledam kao i prema svakom kvalitetnom igraču. Dobrodošao je svaki pravi za našu momčad. Ali, s druge strane, vjerujem ovoj momčadi koja je jaka, motivirana i puna potencijala. Možda je bolje sačekati i razvijati igrače koje imamo. Ako pustimo momčad da raste, za koju godinu ćemo vjerojatno biti najbolji u državi.

image

Stipe Biuk

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

U prvom proljetnom kolu poraženi su Rijeka i Osijek, približio im se Hajduk, smanjili su Bijeli zaostatak. Je li proljetna premijera vjetar u leđa za osvajanje onog što svi priželjkuju, titule prvaka?

- Gledajući rivale i bodove, neću otići dalje od toga da kažem kako imamo još 16 utakmica do kraja. Jer, istina je jasna. Mi smo pobjeđivali i prošle jeseni, ali smo ostali četvrti. Zato treba gledati samo utakmicu po utakmicu i onda skrenuti pogled na tablicu. Prije toga treba odraditi dobar trening u petak i još bolju utakmicu odigrati u subotu. To je sve o čemu trenutno razmišljam.

Biuk i Ljubičić za juniore protiv Atletica?

Upitan je Dambrauskas hoće li Hajduk iskoristiti mogućnost igranja Biuka i Ljubičića za juniorsku momčad u srijedu (9. veljače) u poljudskom ogledu Lige prvaka mladih protiv Atletico Madrida?

- U srijedu poslijepodne smo imali sastanak na kojem smo se našli sportski direktor Nikoličius, trener juniora Budimir i ja. Klupski je cilj pomoći juniorima, jer njihov uspjeh je naš uspjeh i ne možemo dijeliti te segmente. Svi smo mi Hajduk. Napravili smo plan kako ćemo im pomoći na najbolji način - kazao je Dambrauskas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 12:20