Livaja i društvo nisu niti jednom opucali u okvir vrata Osijeka

 VOJKO BASIC Cropix
POTPUNO STERILNI

Sramotan podatak za Hajduk! Splićani ovakvu utakmicu nisu odigrali gotovo 15 mjeseci

Po prvi put nakon Superkupa 2022. godine Hajduk nije uputio šut u okvir gola
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 23. listopad 2023. 06:01

Ne samo da Hajduk nije iskoristio poraz Dinama, odnosno remi Rijeke, nego je u domaćem porazu od Osijeka (0:2) upisao nevjerojatan statistički podatak - tijekom cijele utakmice Splićani nisu niti jednom puknuli u okvir gola gostujućeg vratara Malenice.

Imao je Hajduk 11 udaraca, ali niti jedan od njih nije išao u okvir gola - četiri su išla izvan okvira, a njih sedam je blokirala protivnička obrana.

Splićani su u napadačkoj krizi u posljednje vrijeme - u posljednjih šest utakmica SuperSport HNL postigli su samo tri gola: Gorici u porazu (1:2) te Lokomotivi i Dinamu u pobjedama (po 1:0). Nije bilo gola protiv Istre 1961 i Rijeka (porazi po 0:1), a ni sada protiv Osijeka (0:2).

U posljednje tri utakmice tako je Hajduk postigao samo jedan gol, ali i imao ukupno samo pet udaraca u okvir u tim utakmicama. Protiv Dinama je imao tri takva utakmica, protiv Rijeke dva, a danas niti jedan.

Utakmicu poput ove, u kojoj je protivnički vratar bio besposlen, Hajduk nije odigrao gotovo 15 mjeseci. Prvi put su Splićani odigrali ovakvu utakmicu u 2023. godini, a posljednji put kada nisu uputili udarac u okvir protivničkog gola bilo je na utakmici Superkupa 9. srpnja 2022. godine kada su izgubili od Dinama nakon izvođenja jedanaesteraca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 13:08