PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
NAPUNJENI AKUMULATORI?

Oni su najveći dobitnici priprema, ali ni Dinamo ni Hajduk nisu impresionirali: Pravi odgovor stiže na Maksimiru

Bijeli su odradili dvije pripremne utakmice više od Modrih, ali nastoje popraviti ‘krvnu sliku‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. srpanj 2023. 06:57

Dinamo i Hajduk reći će da su odradili dobre pripreme, iako se ništa specijalno ni impresivno na njima nije moglo vidjeti. Najbitnije jest jesu li “napunili akumulatore” i hoće li na ligaškim i europskim iskušenjima imati snage za jak ritam i pobjedničke rezultate.

Dinamo je odigrao četiri pripremne utakmice, te ih završio s dvije pobjede i dva neodlučena rezultata. Još prije nego što je započeo glavni posao u Sloveniji, u Dugom Selu je dobio 1:0 u reviji s klubom koji pamti kako ga je 1998. godine senzacionalno izbacio iz Hrvatskog nogometnog kupa. Pogodak je dao Bartol Barišić.

U slovenskom Nacionalnom nogometnom centru Brdo kod Kranja odigrali su 2:2 u prvom ogledu, suparnik je bio Koper. Strijelci su bili Topić i Marin s bijele točke. Potom su svladali CSKA iz Sofije 3:2 u susretu u kojem su vodili 3:0, ali su na brzinu primili dva gola i pokvarili rezultatski dojam. Golove su dali Emreli, Drmić i Špikić. Prije povratka kući igrali su 1:1 sa Spartom iz Praga, aktualnim češkim prvakom, koji je ujedno bio i najozbiljniji suparnik. Strijelac je bio Bruno Petković s bijele točke.

Četvorica A reprezentativaca priključila su se tijekom priprema, još trojica iz U-21 vrste tek za zadnju utakmicu sa Spartom. Nitko nije postigao više od jednog gola, a novinari koji su pratili Modre u Sloveniji kao najvećeg dobitnika označili su mladog veznjaka Petra Sučića.

image

Petar Sučić

NIKOLA VILIC Cropix

Hajduk je odradio šest prijateljskih utakmica, dakle, dvije više od Dinama, ima dvije pobjede, tri neodlučena ishoda i poraz od Olimpije u Ljubljani 0:1. Bijeli su prvo sa Širokim Brijegom odigrali 1:1 uz gol Yassinea Benrahoua, a isto su okončali i sraz sa Spartakom iz Trnave, s time da je pogodak dao Filip Čuić. Zatim su izgubili od Olimpije, pa tri dana kasnije svladali mađarski MTK 3:1. To je utakmica na kojoj je preokret donio Marko Livaja ušavši u igru u 60. minuti. Zabio je dva gola i asistirao Dajakuu. Prije toga suparnik je vodio do 64. minute.

Na kraju priprema u dva dana odrađena su dva susreta. S ekipom Kalcer Radomlje rezultat je bio 1:1, a strijelac je bio Filip Čuić, dok je drugo jutro Hajduk bio bolji od turskog Trabzonspora 2:0 golovima Dolčeka i Melnjaka.

Livaja i Čuić su s dva gola najbolji strijelci priprema, a upravo je mladi napadač Čuić osvježenje i svojevrsno otkriće. Bio je na posudbi u Radomlju. Drugi dobitnik priprema je Ivan Dolček, koji se vratio iz Šibenika i također zadobio povjerenje struke.

No, pripreme su jedno, a sezona drugo. Hajduk je intenzivirao tempo dovođenja pojačanja i nastojat će bitno popraviti “krvnu sliku” do dolaska pravih utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 22:54