Ivan Perišić

 TOM DUBRAVEC Cropix
JURE IVANKOVIĆ

Trener Hajduka: ‘Evo kad se vraća Livaja! Perišićeva klasa vidi se iz svemira, a jedan igrač se ljutio...‘

‘Pet mladih igrača su put za Hajduk kao klub, do kraja ćemo probati dati što veću minutažu‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. travanj 2024. 21:43

Splitski Hajduk s 5:1 ispratio je Rudeš s Poljuda. Druga je to pobjeda u nizu za Bijele, okrunjena "petardom" protiv novog drugoligaša. Davor Mladina nije imao razloga za zadovoljstvo, što se ne može reći za privremenog trenera Hajduka.

- Dobro smo ušli u utakmicu, motivirano i razigrano, htjeli smo usmjeriti utakmicu kako smo i naumili. Razlika u individualnoj kvaliteti je dosta velika, zato smo i radili dobre stvari. Na kraju sasvim zasluženo slavili, a Rudeš nam je pomogao svojim otvorenim gardom. Pet mladih igrača? To je put za Hajduk kao klub, do kraja sezone ćemo pokušati da dobiju što veću minutažu, jer to će njima biti veliko iskustvo za sljedeću sezonu - kaže Jure Ivanković, pa nastavlja:

- Perišić? Vidljiva je njegova klasa iz svemira, napreduje i donosi nam puno svojim ulaskom. Pukštas? Vidio sam ga odlično, a to su dolasci iz drugog plana. Odigrao je fantastičnu utakmicu. Nije ga htio pogodak, ali danas je to bilo jako dobro. Dvije bez Livaje? Marko je dodatna kvaliteta momčadi, ali tu ima igrača koji mogu donijeti pobjedu i bez njega.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Kaže, jednom igraču nije se svidjela izmjena.

Benrahou? Bio je jako dobar, bio je čak i ljutit kada je izlazio, jer je uživao u utakmici. Livaja? Ako bude sve u redu, participirat će protiv Varaždina. Motivacija? Rekli smo da moraju gledati sebe. Varaždin? Potrudit ćemo se da ovakav Hajduk bude i protiv Varaždina pred publikom. Nadam se da će doći u što većem broju.

Davor Mladina čestitao je boljoj ekipi.

- Kvalitetnija momčad je pobijedila, a mi smo stvorili neke šanse da utakmica bude bolja. Kvaliteta Hajduka je presudila, mi smo se trudili. Nismo častili Hajduk, pokušali smo igrati sa mladom momčadi s kojom se spremamo za sljedeću godinu. Motivacija je problem na obje strane, ali moji su mladi, željni igre i dokazivanja. Neki su tu priliku iskoristili. Trener Hajduka? Bio sam dugo godina u Hajduku, nije to sada aktualno, trebalo se dogoditi iza Balakova. od toga sam se ohladio. Sretno Hajduku s nekim drugim trenerima. Hajduk prvak? Neću pametovati ljudima u klubu, vjerovao sam da će biti mrtva utrka u troje. Ali, očito je bio neki dubinski problem. Rudeš? Prevelika je bila fluktuacija igrača i trenera ove sezone, ali budžet lomi koplja. Mi nismo ni blizu situacije da imamo tri do pet milijuna eura u borbi za opstanak. Imam ugovor još godinu dana u Rudešu - zaokružio je Mladina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 23:10