Goran Mehkek/Cropix
NAJTEŽI ZADATAK

Odlučeno je tko će suditi novi derbi Dinama i Hajduka. Ovaj put se išlo sistemom eliminacije

Doznali smo da sudačka komisija nema nikakvih zamjerki na subotnje suđenje Darija Bela
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. srpanj 2023. 14:50

Iako je Osječanin Dario Bel solidno odsudio Superkup dvoboj između Dinama i Hajduka, ostali su "repovi" zbog nekontroliranog ispada Hajdukova trenera, Ivana Leke, kojemu je Bel, nakon žutoga, pokazao crveni karton. Osječki arbitar nije bio bezgrešan, ali najvažnije je da je imao jednaki kriterij za obje momčadi prilikom prosudba prekršaja i definitivno nije ni za koga "navlačio". Stoga je apsolutno nejasan razlog zbog kojeg je Leko emotivno "izgorio" i izvrijeđao suca...

A prvenstveni derbi Dinama i Hajduka u petak sudit će Igor Pajač! Ovaj put Bel nije bio u konkurenciji za tu utakmicu, Strukan i Čulina ne mogu suditi jer su iz istih županija kao i klubovi, pa su kao jedina dvojica kandidata ostali Čakovčanin Patrik Kolarić i Pajač (Sveti Ivan Zelina).

image

Igor Pajač

Ante Čizmić/Cropix

No sistemom eliminacije, derbi je pripao Pajaču. Obojica, naime, ovoga tjedna sude kvalifikacijske utakmice u europskim kupovima. Pajač će u utorak biti arbitar na uzvratnoj utakmici 1. kvalifikacijskog kola za ulazak u Ligu prvaka Maccabi Haifa - Hamrun, dok je Kolarić u četvrtak sudac uzvratnog okršaja za ulazak u Konferencijsku ligu Dundalk - Magpiece.

Jasno je, eto, da Kolarić ne može suditi dvije utakmice u dva dana, tko zna bi li i doputovao iz Dublina u Zagreb do početka hrvatskog derbija. Stoga će naš najveći derbi u petak suditi 37-godišnji Pajač, koji je posljednji put arbitrirao Hajduku i Dinamu prošle jeseni na Poljudu (1:1).

A hoće li Dario Bel u budućnosti konkurirati za suđenje derbija? Doznali smo da u sudačkoj komisiji nema nikakvih zamjerki na subotnju arbitražu osječkoga suca, pa stoga nema ni prepreka da ga se ne bi delegiralo za buduće okršaje Zagrepčana i Splićana. Uostalom, za Bela govore da je trenutačno najbolji hrvatski sudac...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 20:24