Luka Stojković

 RONALD GORSIC Cropix
SPORTCAST

‘Da su u Hajduku pametni, doveli bi jednog igrača koliko god da košta. Evo kako bih kaznio Leku‘

U novom izdanju Sportcasta pričali smo o početku nove sezone u hrvatskom nogometu
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. srpanj 2023. 16:00

Utakmicom SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka počela je nova sezona hrvatskog nogometa, a već ovog tjedna nas čekaju i utakmice 1. kola SuperSport HNL. Tim smo povodom u našem Sportcastu ugostili nogometnog trenera Ivana Božića koji trenutno vodi Dubravu u 1. NL.

- Bila je to prva utakmica sezone i borba za trofej pa nitko nije želio previše riskirati, svi žele ostaviti dobar dojam i osvojiti trofej. Naravno da je Dinamo zadovoljniji jer je pobijedio, ali Hajduk mora biti zadovoljan jer pokazao gard. Leko ih je uigrao i Hajduk dobro izgleda - uvodno je Božić dao svoj komentar utakmice koja se igrala u subotu, a njegovu tvrdnju oko splitske momčadi je osnažio glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola koji je također gostovao u Sportcastu:

- Hajduk je napravio iskorak, a nije imao Livaju - rekao je Šola i dodao:

- Ključnu razliku na toj utakmici su radili Dinamovi reprezentativci, prije svih Petković i Šutalo uz Baturinu, koji je bio najbolji igrač utakmice. Ako Dinamo ostane bez ta četiri igrača, oni za njih ne mogu pronaći zamjenu. Dinamo je posložen i nema potrebe za dovođenje velikih pojačanja, ali bit će u opasnosti ako mu ovi igrači odu.

Igrač utakmice je bio Martin Baturina koji je još jednom postigao gol Hajduku:

- Njegov talent i njegovo znanje su neupitni, a po meni on nije ni blizu što će tek doseći. O njegovoj igračkoj kvaliteti je bespredmetno raspravljati, ali fizički još može napredovati. On će sigurno igrati na najvećoj razini, a vidim ga u španjolskoj ligi gdje bi njegov nogomet najviše mogao doći do izražaja - rekao je Božić te se okrenuo igraču za kojeg misli da je kvalitetom blizu Dinamovoj ‘desetki‘:

- Ima tu još jedan igrač koji će biti jako ozbiljan i da je Hajduk pametan trebao bi ga uzeti. To je Luka Stojković. Na njemu se ne može izgubiti. Dobio bi kvalitetu, dobio bi moć, a nema takvih igrača previše. Koliko god da uložiš u njega to će ti se vratiti, a jedino se može izgubiti ako u slučaju ozljede. On je oduvijek talentiran, ali je i fizički sazrio. Lokomotiva je stvorila od njega modernog igrača koji igra u fazi obrane i u fazi u napada. Ne znam zašto ga Hajduk, pa i Dinamo ne bi uzeo. On je potencijal za reprezentaciju.

Možda i najvažniji detalj Superkupa bilo je isključenje Ivana Leke:

- To je bio blackout i to se svakome može dogoditi jedan takav trenutak, posebno kada se zna da on po dolasku u Hrvatsku u ovih šest mjeseci nije imao niti jedan drugi eksces sa sucima - kaže Božić dok je Šola istaknuo kako bi on kaznio Hajdukovog trenera:

- Svakako ga treba kazniti, a mislim da bi trebala biti maksimalna novčana kazna, a minimalna suspenzija. Kada bi ga suspendirao na 2-3 mjeseca, onda nema smisla ni da ostane u Hajduku. Naravno, uz opomenu da u slučaju ponavljanja ide žestoka suspenzija - zaključio je Šola.

Što su Božić i Šola još rekli o Superkupu, što o pojačanjima Dinama i Hajduka za novu sezonu, što o velikom broju stranih igrača koji dolaze u SuperSport HNL i kako su najavili utakmice 1. kola SuperSport HNL pogledajte u cijelom Sportcastu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 10:08