Josip Brekalo
 

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
ODLAZI IZ HNL-A

Nema šanse da Brekalo ostane u Hajduku, dva su ključna razloga zbog kojih je to nemoguća misija

Talijani pišu kako se Hrvat neće vraćati u redove splitskog prvoligaša
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. lipanj 2024. 16:15

Iako se dio navijača Hajduka nada kako bi Josip Brekalo mogao ostati na Poljudu te zajedno s Ivanom Perišićem i Markom Livajom predstavljati opasnost za suparničke obrane u novoj sezoni, prema informacijama koje dolaze iz Italije takav scenarij je malo vjerojatan.

Naime, Brekalo je u Hajduk stigao u zimskom prijelaznom roku na posudbu iz Fiorentine. Trebao je pomoći Bijelima u borbi za naslov prvaka i izboriti mjesto u reprezentaciji Hrvatske na Europskom prvenstvu, ali se na kraju ni jedno ni drugo nije ostvarilo. Hajduk je ostao bez trofeja, a Brekalo bez Eura.

U dresu Hajduka zabio je dva gola i osam puta asistirao u 16 nastupa, a svojim igrama nije očarao izbornika Zlatka Dalića. Međutim, za Brekala ima i jedna dobra vijest, mogao bi dobiti novu priliku u Firenzi.

Kako piše talijanski novinar Loreno Lepore, ne postoje izgledi da Brekalo ostane na Poljudu i u sljedećoj sezoni jer ga u svojoj momčadi želi novi trener Fiorentine Raffaele Palladino.

Osim toga, Hajdukove financije u ovom trenutku ne mogu omogućiti ostanak Brekala u momčadi, pa je izvjesno da će nekadašnji hrvatski reprezentativac s Violama krenuti u ljetne pripreme. Ugovor s talijanskim prvoligašem ima potpisan do ljeta 2026. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. lipanj 2024 16:17