Varaždin - Hajduk

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
EKSPRESNI ODGOVOR

Nema kraja VAR groznici: Hajduk u večernjim satima objavio pismo koje su mu poslali iz HNS-a

Predsjednik HNS-a uvjeren je da nije narušena regularnost natjecanja
Piše: SNObjavljeno: 27. veljača 2024. 22:56

Kako je ranije i najavio, Hajduk je u izvanrednim vijestima na svojoj platformi Hajduk Digital TV iznio cjelovite snimke komunikacije između glavnog suca Frana Jovića i VAR sobe na utakmici Varaždina i Hajduka (1:1) proteklog vikenda. Uputili su i pismo predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Marijanu Kustiću te šefu Komisije nogometnih sudaca Bruni Mariću, tražeći da se javno očituju o događajima s utakmice.

Marijan Kustić odgovorio je na dopis, navodi se u idućim vijestima na spomenutoj platformi emitiranim u 22 sata, a u njemu stoji sljedeće :

"Poštovani g. Jakobušić, primili smo na znanje vaš dopis vezan za snimke komunikacije sudaca iz VAR sobe koje su se pojavile u medijima. Hrvatski nogometni savez reagirao je odmah po objavi tih snimki te je zatražio očitovanje Komisije nogometnih sudaca koja je, kao što vam je poznato, neovisno tijelo.

Također, HNS će podnijeti prijavu nadležnim državnim tijelima od kojih očekujemo da istraže te utvrde tko je, kako i zbog čega navedene snimke neovlašteno skinuo, obradio i dostavio medijima. Nakon dobivenog očitovanja te povratne informacije od nadležnih tijela, Hrvatski nogometni savez će o zaključcima obavijestiti zainteresiranu javnost. Također, potpuno smo uvjereni da regularnost natjecanja nije dovedena niti će doći u pitanje niti objavom ove snimke, kao niti suđenjem u proteklim kolima.

Srdačan pozdrav, Marijan Kustić", stoji u odgovoru prvog čovjeka HNS-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:50