Gennaro Gattuso

 JAKOV PRKIC Cropix
NAJVEĆA ZVIJEZDA

Navijači vjeruju u novi Hajduk, čekaju se Džeko i Rakitić, ali evo tko je bio glavna priča na ludom treningu

Na Poljudu u vrlo pozitivnom ozračju kreću s prodajom pretplatnih mjesta za sljedeću natjecateljsku sezonu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. lipanj 2024. 13:39

Hajduk u ponedjeljak kreće s prodajom preplata za sljedeću sezonu. U prošloj je potukao sve rekorde, svih 20 tisuća planiranih pretplatničkih ulaznica bilo je rasprodano. Na Poljudu su uvjereni da će preplate i u novoj sezoni planuti na isti način.

Otvoreni trening, a koji je Hajduk navijačima priuštio u petak predvečer na poljudskom igralištu, dodatno je osnažio argumente za takav optimizam. Trening je došlo pogledati oko tri tisuće gledatelja, koji su napravili sjajnu atmosferu, pozdravivši igrače s puno pljeska i pjesme. A to je najbolji znak da Hajdukovi navijači itekako vjeruju u novu momčad koja se stvara na Poljudu. Loš završetak prošle sezone, kao i problemi koje je Hajduk imao mijenjajući ključne ljude kluba (predsjednika, sportskog direktora i trenera), očito su zaboravljeni.

Džeko zabio Petrolulu

Dolazak novog trenera Gennara Gattusa puno je toga pokrenuo, ne samo zato što je Talijan veliko nogometno ime. Njegova je energija zarazna, po svim pričama koje dolaze s Hajdukovih treninga na sjajan ju je način prenio na igrače, a u petak je na treningu energiju uspio prenijeti i na tribine. Bio je glavna priča treninga, njegov se svaki potez pomno motrio s tribina. Jasno je da Gattuso u startu ima apsolutnu podršku Hajdukovih navijača, kao što je od prvog dana ima i u klubu. Gattuso je vrlo emotivan trener, voli te vruće, južnjačke uvjete, i godilo mu je to što je uživo osjetio koliko ga navijači cijene i koliko stoje uz sve što je do sada napravio u Hajduku. Premda su pripreme tek počele, Gattuso je napravio puno...

Sjajnom odazivu navijača, kao i tom euforičnom raspoloženju na otvorenom treningu, jako su pridonijele i najave o pojačanjima koji bi trebali doći u Split. Mogući dolazak svjetskih veličina Ivana Rakitića i Edina Džeke (u subotu je odigrao prvo poluvrijeme za Fenerbahče i zabio u 2:1 pobjedi u prijateljskom dvoboju s Petrolulom) navijači pozdravljaju kao potez koji bi bitno ojačao svlačionicu, te stvorio preduvjete da Hajduk još snažnije krene u 20 godina čekani lov na naslov državnog prvaka.

Naravno da tek treba vidjeti tko će doista doći na Poljud, ali jasno je da će momčad trebati ukupno šest do osam novih igrača i to iz jednostavnog razloga što su devetorica iz proljetnog kadra praktički već izvan momčadi. Podsjećamo, Odjidja, Mikanović i Čuić su otišli, Brekalu i Kleinheisleru su završile posudbe, a Dajaku, Benrahou i Ferro dobili su “blagoslov” da mogu uzeti papire i otići.

image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix

Četvorica mladića

Oko dolazaka Džeke i Rakitića nema posebnih novosti. Turski mediji i dalje redom prenose kako Džeko sigurno napušta Fenerbahče, te da je već sve dogovorio sa Splićanima, ali proslavljeni napadač i dalje trenira s turskim velikanom, s kojim je ugovorno vezan još godinu dana. Rakitić je za to vrijeme na odmoru, te ne želi komentirati ništa vezano uz Hajduk, a i on ima važeći ugovor sa saudijskim nogometnim prvoligašem Al Shababom.

image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix

Na treningu u petak navijači su mogli vidjeti četvoricu mladih igrača, Kavelja, Ćubelića, Skoku i Đolongu, kako treniraju odvojeno. Je li to znak da trenutačno nisu u krupnom planu Gattusa ili je u pitanju nešto drugo, za sada možemo samo nagađati.
Ivan Perišić je, pak, nakon nastupa na Europskom prvenstvu dobio slobodno do 12. srpnja, kad će se priključiti suigračima u završnom dijelu priprema.

Zbog radova na krovištu smanjuje se broj pretplatničkih mjesta

Evo i tehničkih detalja o preplatama za novu sezonu. Najveća vijest je da su na Poljudu broj pretplatnih mjesta s 20 tisuća iz prošle sezone spustili na 15 tisuća. Razlog tome je očekivani početak radova na krovištu stadiona, što će vjerojatno ograničiti kapacitet tribine na kojoj bi se radovi izvodili.

Od 1. do 15. srpnja bit će moguća isključivo obnova pretplata iz prošle sezone, nakon toga će se otvoriti prostor za nove pretplatnike, ali samo ako svih 15 tisuća mjesta do tada ne bude zauzeto.

Preplate za zapad premium stajat će 600 eura (528 za članove kluba), cijena klasične zapadne tribine iznosit će 300 eura (264). Preplata za istočnu tribinu iznosi 240 eura (211), za sjevernu 150 (132), a za južnu 120 (105), odnosno 40 za djecu do navršenih 14 godina. (rš)

600 eura cijena je pretplatničke karte za zapad premium

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. lipanj 2024 13:39