TOM DUBRAVEC Cropix
VIJESTI S POLJUDA

Leki se vraća Kalinić, bit će u zapisniku već u subotu, a Pukštasov povratak očekuje se za veliki derbi

Ne žuri se sa oporavkom, pažljivo se dozira opterećenje 19-ogodišnjeg veznjaka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 14:49

Rokas Pukštas i dalje je ozljeđen, ali vijesti s Poljuda najavljuju njegov povratak do susreta s Dinamom koji je na rasporedu posljednjeg vikenda rujna.

Nakon što je sjajno otvorio sezonu zgodicima u pobjedama protiv Dinama i Rijeke, Pukštas se ozljedio u jadranskom derbiju na Poljudu krajem srpnja. Prve su najave govorile o najmanje tri tjedna stanke, ali prema svemu sudeći izbivat će s terena i pet tjedana.

Već je kompletni kolovoz propustio zbog ozljede tetiva ligamenata koljena, a moguće je da se u konkurenciju najranije vrati za susret s Goricom. Međutim, ne žuri se sa oporavkom, pažljivo se dozira opterećenje 19-ogodišnjeg veznjaka stoga je povratak za Dinamo realnija opcija.

Pukštas će još barem dva tjedna biti izvan konkurencije za momčad, a u subotu se u kadar vraća Lovre Kalinić. Prošle sezone ozljedio se u dvoboju sa Lokomotivom krajem listopada u Kranjčevićevoj, mjesec dana kasnije operiran je u Belgiji, da bi potom prvo pojavljivanje na klupi upisao protiv Šibenika u zadnjem kolu sezone 2022/23, nakon sedam mjeseci stanke.

Ovog ljeta Kalinić je prošao pripreme s momčadi u Sloveniji, ali nije branio u test utakmicama. Leko je Kaliniću pružao prigode u prijateljskim dvobojima po povratku s priprema, zadnju takvu šansu imao je prije 25 dana u test dvoboju protiv Sarajeva (2:2). Od tada je 33-ogodišnji čuvar mreže nastavio trenirati, a u subotu će protiv Istre prvi put ove sezone ući u zapisnik službene utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 05:33