Josip Posavec više nije igrač Hajduka

 DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
PAO U DRUGI PLAN

Hajduk raskinuo ugovor s nogometašem za kojeg se mislilo da će biti veliko pojačanje

Splitski klub je objavio kako je raskinut ugovor s vratarem koji je na Poljud došao 2018. godine.
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2022. 17:55

Josip Posavec više nije član Hajduka. Objavio je to splitski klub na svojim službenim stranicama, a taj rasplet se mogao i očekivati nakon završene prošle sezone.

"HNK Hajduk i vratar Josip Posavec dogovorili su sporazumni raskid ugovora koji je potpisan do ljeta 2023. godine.

Josip je na Poljud stigao u ljeto 2018. godine iz talijanskog Palerma te je u prethodne četiri sezone upisao ukupno 81 službeni nastup. Debitirao je u kvalifikacijama za Europsku ligu u susretu protiv Slavije iz Sofije koji završio 1:0 pobjedom Bijelih. Posljednji nastup upisao je 29. kolovoza prošle godine u 2:1 porazu od Rijeke na Poljudu.

Josipu želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha u nastavku karijere!", napisali su iz Hajduka.

Posavec je karijeru počeo u Interu iz Zaprešića, a nastavio u Palermu u koji je stigao kada je imao 20 godina. Za talijanski klub je upisao 30 nastupa u Serie A te još 20-ak u drugoj ligi i talijanskom kupu pa je, kada je 2018. stigao na Poljud, izgledalo kao da su Splićani dobili pravo pojačanje. On je bio prvi vratar Hajduka u sezoni 2018./19. kao i u sljedećoj. No, uslijedio je pad u njegovim izvedbama pa je sredinom sezone 2020./21. preseljen na klupu, a kada je Hajduk doveo Lovru Kalinića postalo je jasno da on više ne može do prve momčadi Splićana. Od kada je došao Danijel Subašić, Posavec više nije bio ni na klupi pa je bilo logično da 26-godišnjak priliku potraži van Poljuda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. lipanj 2024 23:11