Gennaro Gattuso

 Michal Fajt,zosportu.sk/Imago Sportfotodienst/Profimedia
‘PRAVILA SU JASNA‘

Gattuso otkrio zašto je izbacio zvijezdu iz momčadi: ‘Proširio se video, a imam i osjećaj da nas ne sluša‘

‘Rakitić je za mene dar, a i primjer je van terena. Lako ga je trenirati‘
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 06. listopad 2024. 21:40

Dobro je bio raspoložen Gennaro Gattuso nakon pobjede, ali to je sada već konstanta.

- Nadao sam se da ćemo biti trenutno prvi, ali tek sada nam dolazi najteže jer će nas svi htjeti skinuti. Zadovoljan sam pristupom, neki u svlačionici možda i nisu zadovoljni minutažom, ali treba zadržati momke na zemlji. Svi su spremni i svakog dana moram vidjeti tko je na 100 posto. Kao obitelj smo i svi idemo u istom smjeru - počeo je Talijan pa pričao o Rakitiću.

- Ivan je za mene kao trenera dar, prvo što je došao uopće u Hajduk, a onda je i primjer na i van terena. Trenutno igra na jako visokoj razini i s 35 godina ga je lako trenirati. On je dar Božji za ovu ekipu.

Zašto ste izostavili Pukštasa s popisa za Šibenik?

- Proširio se video gdje on prije utakmice u 4 popodne trenira, ali on je mlad. Imam osjećaj da nas ne sluša kada mu govorimo. 30 godina sam u nogometu, a moj stožer 20. Minimum je bio izostaviti ga iz sastava. Uvijek je dobro da se trenira, ali pravilo je ne na dan prije utakmice. Shvatio je i iskreno primio kritiku - rekao je Gattuso pa nastavio:

- Mladi većinom imaju privatne trenere, a oni sami ne znaju prenijeti njima što treba raditi, a što ne. Ne mogu to kontrolirati, a ne znam zašto se danas to događa.

Raznovrsnost strijelaca?

- To je moja tipologija nogometa, dosta se riskira i puno griješi pa se mora spašavati. Uvijek igram s mnogo igrača naprijed, trenutno smo zdrava momčad i mentalno i tehnički. Bolje razvijamo igru i otvaramo se prema naprijed. Igra u posljednjih 25-30 minuta je danas bila puno bolja - rekao je Gattuso i za kraj se dotakao Durdova:

- Bruno je Bruno, ako mu želite dobro ne uspoređujte ni s kim. Iznenadio me Bruno obrambeno, dobro zatvara prostor i jako dobro se brani. Njemu je gol pod gredu svakodnevica. Samo neka raste i trenira.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 21:40