DUJE KLARIC Cropix
REAKCIJE TRENERA

Carević razočaran predstavom, Gattuso posebno nahvalio jednog igrača, a onda progovorio i na hrvatskom

‘Moramo ići sada dalje, u prvih devet kola nismo izgubili, druge ekipe sada su motivirane da nas stignu‘
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2024. 21:05

Hajduk je na Poljudu s 4:0 potopio Šibenik i po prvi puta prvi kvartal prvenstva završio bez poraza. Pogotke su postizali redom Ivan Rakitić, Bruno Durdov, Anthony Kalik i Marko Livaja.

Trener Šibenika Mario Carević nije mogao biti pretjerano zadovoljan onime što je prikazala njegova momčad.

- Ovo je naša realnost, čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi. Kad se na kraju pogleda statistika, da smo napravili samo tri prekršaja, u ovakvoj jednoj utakmici se ti nedostatci kvalitete moraju kompenzirati drugim stvarima. Poremetio nas je gol u prvoj minuti, kao i protiv Rijeke i Dinama. Pojedinci su bili pomalo impresionirani. Ne mogu nikom ništa zamjeriti, idemo raditi dalje i tuči se s protivnicima s kojima se možemo tuči, jer s Hajdukom to ne možemo - rekao je Carević i dodao:

- Plan je pao u vodu u prvoj minuti, išli smo s 5 2 3, kasnije smo se adaptirali. Planirali smo isključiti Rakitića iz kreacije i pustiti druge, međutim stalno je kreirao sebi prostor i bio na lopti te nismo uspijevali u tome. Kad pogledamo tablicu i bodove možemo biti zadovoljni, ne možemo sa zadnjim dijelom prve četvrtine. Trebali smo biti bolji i učinkovitiji u zadnjim utakmicama, trebamo popraviti te stvari. Treba sjesti i odmoriti glavu te vidjeti što i kako dalje.

Carević se na Poljudu prvi puta našao na protivničkoj strani:

- Ovo je moj klub, proveo sam ovdje 12 godina, čudan osjećaj svakako, no bio sam fokusiran samo na Šibenik,. Lijepo se vratiti doma u svakom slučaju.

Nakon utakmice pred kamere je stao i trener Hajduka Gennaro Gattuso:

- Utakmica u kojoj smo dominirali od prve minute, nije bila jednostavna, a ono zbog čega sam zadovoljan više od svega je naša igra bez lopte. Ovo je velika pobjeda, nakon devet utakmica smo prvi nadam se da nas entuzijazam neće obuzeti te da ćemo ostati na zemlji i nastaviti ponizno raditi. Sve zasluge idu apsolutno mojoj ekipi.

Igrač koji je od početka sezone najviše osporavan od strane splitske publike je Kalik. Talijanski stručnjak od svog je dolaska, pak, inzistirao na Australcu:

- Kalik je bio odličan kao i svaku utakmicu dosad, sjajan je u igri bez lopte, trudi se i danas je nagrađen pogotkom. Zasluženo je dobio aplauz, al primijetio sam da je stadion pljeskao apsolutno svakom potezu što znači da smo uspjeli oraspoložiti publiku. Teško je prebaciti taj entuzijazam na igrače koji ne igraju.

Još jednom fenomenalan je bio 16-godišnji Durdov:

- Bruno je odigrao još jednu veliku utakmicu, ali za mene godine ne vrijede u nogometu. Onaj tko je najbolji igra, onaj tko zaslužuje će biti u prvih 11. On ima samo 16 i pol godina te ne smijemo učiniti od njega odmah veliku zvijezdu da se ne umisli i poleti previsoko. On je još uvijek mlad igrač, treba još puno volje, karaktera i truda da postane veliki igrač, a ja ću se potruditi da to tako bude.

Nagrade za igrača, trenera i gol mjeseca rujna sve su sletjele na Poljud:

- Stigle su tri nagrade, ali to je sada iza nas. Moramo ići sada dalje, u prvih devet kola nismo izgubili, druge ekipe sada su motivirane da nas stignu. Samo požrtvovnošću i velikim radom možemo ići dalje i vidjeti do gdje ćemo doći.

Gattuso je u Splitu više od tri mjeseca, polako počinje učiti i hrvatski jezik?

- Svidjelo bi mi se naučiti ovaj jezik, no jako je težak. Znam par riječi poput ‘Ajme‘, neke psovke, ‘Dobro jutro‘, ‘Dobar dan‘. Nije baš da razumijem sve, trudim se i često pratim intuiciju koja mi govori u kojem će smjeru ići vaša pitanja - zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 21:14