Belov žuti karton za trenera Hajduka Dambrauskasa

 JOSKO PONOS/CROPIX
POLOŽIO ISPIT

Dobro suđenje Darija Bela! Pogriješio je samo dvaput: U slučaju Livaje i na samom kraju utakmice...

U prilog mu je išla i činjenica da nije bilo niti jedne sporne situacije u kaznenim prostorima
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. ožujak 2022. 20:19

Suđenje u najvećem hrvatskom derbiju bilo je na razini. Dario Bel odradio je 90 minuta bez neke ozbiljnije greške. U prilog je išla i činjenica da nije bilo niti jedne sporne situacije u kaznenim prostorima. Uz to igrači, uz manje doze prihvatljive razine nervoze pojedinaca, odigrali su korektno i time olakšali sucu njegov posao.

Od prvih minuta Bel je zauzeo kurs da neće sjeckati igru te je u više navrata pustio akcije u kojima je bilo žustrih duela. Uz to nekoliko je puta sudac dobro procijenio da ne treba suditi neke prekršaje puštajući prednost.

U početku je bilo i nekih čarki između Grgića i Bočkaja, ali sudac je to smirio bez kartona. U prvom dijelu Bel je pogriješio u procjeni lakta Livaje na licu Šutala, jer je ta visoko podignuta ruka zaslužila žuti karton.

U drugom dijelu kada se podigla razina agresivnosti na obje strane, Bel je posegnuo za javnim opomena i po našem mišljenju ispravno ih je dijelio na obje strane. Ono što nam se čini dvojbenim je 4 minute produžetka. Uz 9 zamijenjenih igrača te 4 javne opomene bilo je i više ulazaka fizioterapeuta, pa je ta nadoknada mogla biti i duža (na kraju se otegla na više od 5 minuta...).

Sve u svemu, Dario Bel je pozitivno odradio vrlo osjetljivu utakmicu, kakva je derbi Hajduka i Dinama na punom Poljudu, i sa jako velikim ulogom. Ono što vrijedi posebno istaknuti to je da je Bel u svakoj akciji bio blizu događanja. To mu je olakšalo procjene i potvrdilo da je fizički na visokoj razini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. svibanj 2024 06:17