Valdas Dambrauskas s igračima

 JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
POMIJEŠANE EMOCIJE

Dambrauskas: Bio bih jako loš trener kada bih bio zadovoljan s ovim; Kopić: Bili smo bliže pobjedi!

Dinamov trener Željko Kopić smatra da su Modri bili bliže pobjedi, Franjić: ‘Ipak smo mi Dinamo‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. ožujak 2022. 20:31

Vječni derbi pružio je ponešto sjajnih poteza, prilika, ali i velikih tenzija, no na Poljudu golova nije bilo. Oršić je zatresao vratnicu, Livaja gredu, prijetili su i ostali, međutim Hajduk i Dinamo podijelili su bodove u 27. kolu HNL-a.

Dinamov strateg Željko Kopić nije bio razočaran bodom:

"Težili smo bodovima, bili smo za nijansu bliži tome, osim prvih 20 minuta. Imali smo Oršićevu situaciju, pa i onu Bočkajevu, dobri smo bili i bliži pobjedi. U početku smo htjeli opteretiti posljednju Hajdukovu liniju, no shvatio sam da nismo uspjeli u toj namjeri pa sam se odlučio orijentirati na posjed. Lauritsen? Dobro trenira, dobro igra, dobio je većinu duela i bio je solidan. Moramo se odmoriti, pripremiti za Koprivnicu, idemo utakmicu po utakmicu", poručio je Kopić.

image

Željko Kopić s igračima

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

Njegov suparnik Valdas Dambrauskas, pak, nije skrivao žaljenje za propuštenim:

"Mislim da bih bio loš trener kada bih bio zadovoljan bodom. S ovim navijačima i ovakvom pozornicom koja nam je davala snage i motivacije, jednostavno ne mogu biti zadovoljan. Ipak, Dinamo je snažna momčad koja igra u Europi gotovo svake godine. Mi smo imali incijativu, imali smo agresiju, presing, samo nam je nedostajalo nečega, možda magije, da dođemo do tog željenog pogotka. Teško je nadigravati se s Dinamom 90 minuta, ponekad igramo bolje, ponekad lošije, imamo i plan B i plan C, ali sve bih ja to dao samo za jedan jedini gol. Ima još utakmica do kraja, pritisak je stalno pritisak, no ovo je prekrasna zemlja, liga je kvalitetna, idemo dalje i samo ćemo se koncentrirati na idući susret."

image

Valdas Dambrauskas s igračima

JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Jedan od srčanijih Dinamovih nogometaša bio je Bartol Franjić:

"Mislim da u konačnici možemo biti zadovoljniji od njih. Išli smo na sva tri boda, ali na kraju nije bilo golova i idemo kući s jednim bodom. Ali ne smijemo se time zadovoljiti, ipak smo mi Dinamo i nadam se da ćemo idući put biti uspješniji. Znali smo da nas čeka ovakva atmosfera, očekivali smo tešku utakmicu, ali nekako je nedostajao završni pas te se nadam da ćemo u Zagrebu biti bolji."

image

Emir Sahiti, Bartol Franjić

VOJKO BASIC/CROPIX Cropix

Povratnik u momčad Filip Krovinović dao je svoje viđenje:

"Bila je jako teška utakmica, možemo biti sretni stavom ekipe, nažalost u prvome dijelu nije došlo do pogotka, bilo je tu i crnih rupa, no u konačnici možemo biti zadovoljni i idemo dalje. Razlika za Dinamom je prisutna, ali u nastavku moramo samo ići na glavu kao što smo i danas išli, nošeni svojim navijačima. Nastavimo li tako, uvjeren sam da će sve biti odlično."

image

Filip Krovinović, Amer Gojak.

JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 03:10