JAKO PRKIC Cropix
OD VREMENA VULIĆA

Dinamo je sve okrenuo u životu Hajduka, a Gattuso već sad napravio nešto što nije nitko čak 18 godina

Splitski klub je bio otpisan uoči derbija na Maksimiru, sada je na vrhu tablice SuperSport HNL
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. rujan 2024. 09:59

Prekrasnim pogocima dvostrukog strijelca Brune Durdova riješio je Hajduk Goricu, a na kraju se "četvorkom" uklopio u subotnje rezultate SHNL-a. Nedjeljno jutro Bijeli čekaju na prvom mjestu, a hoće li tu i ostati do jadranskog derbija iduće nedjelje na Rujevici ovisi o rezultatu Rijeke sa Šibenikom. Ono što nije fluidno jest činjenica da su Dinamu pobjegli na plus četiri.

Hajdukovci su svoje napravili, pobjedu iz derbija potvrdili su s tri boda protiv Gorice. U velikom stilu, baš kako i rezultat govori. Jer, iako su dosta patili u prvom dijelu, u nastavku su u razmaku od 15 minuta s tri pogotka "demolirali" goste.

Gattusov Hajduk gazi sigurnim koracima. Prošlog tjedna "otpisani" su hajdukovci pred Dinamo, ali u osam dana sve se okrenulo. Gattuso je postao idol splitskih tribina, Hajduk je na prvom mjestu, a klub je dobio novog igrača budućnosti, Brunu Durdova. Igrač od 16 godina i devet mjeseci do Gorice je imao tek 123 minute prvoligaškog nogometa, a onda je s dva "torpeda" premijerno upisao svoje ime među SHNL-strijelce, zaradivši pritom i gromoglasni pljesak splitskih tribina pri izlasku s travnjaka. Kao i cijela momčad na kraju susreta. Navijači su znali nagraditi najuvjerljiviju pobjedu ove sezone. Hajduk je do Gorice sve pobjede bilježio s jednim pogotkom razlike, ali moralo se napokon i Bijelima otvoriti.

Livaja je nastavio puniti rubrike, još nijedna utakmica SHNL-a ove sezone nije prošla bez njegovog potpisa. U sedam utakmica ima gotovo nevjerojatnih šest pogodaka i pet asistencija. U životnoj formi igra Livaja, ali pored njega stasaju i neki novi "klinci".

image

Gennaro Gattuso i Bruno Durdov

JAKO PRKIC Cropix

Riječ-dvije i o treneru jer Gattuso je napravio najbolji start u sezonu još od Vulićeva rekorda iz 2006. godine. Vulić je te jeseni upisao sedam pobjeda na početku, a Gattuso ima 17 bodova s pet pobjeda i dva remija.

Bijeli su uoči početka utakmice dobili "poguranac" iz Koprivnice. Novi poraz Dinama ponudio je Splićanima prigodu da se odlijepe od Modrih, ali prvo poluvrijeme nije ponudilo očekivane uraganske napade ili možda golijadu. Vidjeli smo tek kratkotrajni bljesak kroz početnih 15 minuta i potom pola sata nogometa u pokušaju. Hajduk je napadao bez ideje, Gorica se branila s idejom. Uspavanku na Poljudu prekinuo je udarac u dubokoj sudačkoj nadoknadi, ali taj je branio Lučić, a ne Žiger. Izvadio je vratar Bijelih loptu iz desnog donjeg kuta, sigurno je i Gattusu taj trenutak njegove opuštene obrane još više podigao živce. Imao je temperamentni Talijan materijala za priču u poluvremenu. Premalo kretanja, premalo smo raspoloženih pojedinaca vidjeli, ali u drugi dio ušli su neki "gladni" hajdukovci. Takvi stižu i u nedjelju na Rujevicu. Bit će veliki jadranski derbi, u koji Hajduk ulazi u sjajnom raspoloženju. Maksimir je sve okrenuo u životu Hajduka.

Linker
22. rujan 2024 10:00