Jure Ivanković

 ANTE CIZMIC Cropix
MUKE PO BIJELIMA

Bolnica na Poljudu sve je punija, trener Hajduka krpa rupe mladim stoperom kojeg je morao povući iz Solina

Osim loših vijesti ima i jedna dobra, Lovre Kalinić se vratio treninzima poslije ozljede lakta
Piše: Toni RoićObjavljeno: 19. travanj 2024. 19:12

Hajdukov privremeni trener Jure Ivanković izgubio je u svom debiju protiv Osijeka, a popravni ga čeka ove subote kod Slavena Belupa u Koprivnici. Nema dvojbe da bi mu od velikog značaja bila pobjeda, ali situacija s ozlijeđenima i dalje mu predstavlja najveći problem. Najnoviji na listi je lijevi bek Šimun Hrgović, koji je ozlijedio gležanj i neće ići na put u Podravinu, a vrlo upitan je i iskusni branič Josip Elez. Baš zbog Elezovih problema Ivanković je povukao i konkretni potez, te treninzima priključio mladog stopera Matea Jurića Petrašila, koji je na posudbi u drugoligašu Solinu, ali ima pravo nastupa i za Hajduk.

Osim loših vijesti ima i jedna dobra, a vezana je za vratara Lovru Kalinića, koji se vratio treninzima poslije ozljede lakta koju je doživio na utakmici protiv Dinama u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa početkom travnja. Prve prognoze o oporavku nisu bile optimistične, ali Kalinić je sve bolje, opet trenira i gotovo sigurno će putovati s momčadi u Koprivnicu.

Hoće li braniti od prve minute ili biti na klupi još nije određeno, a u prošlom kolu debitirao je na vratima 19-godišnji Borna Buljan, prošle sezone član juniorske momčadi koja je igrala finale Lige prvaka protiv AZ-a iz Alkmaara i izgubila 0:5. Sljedećeg tjedna, točnije 24. travnja, navršit će se godina dana od tog finala.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:15