RB/CROPIX Cropix
BROJKE TO POTVRĐUJU

Oni su najveći HNL pehisti u 2021. godini! Počelo je i završilo s gorkim okusom nesreće i nepravdi...

Najviše su puta pogađali okvir, a u posljednjih pet utakmica imali su čak 112 udaraca na gol suparnika
Piše: Toni RoićObjavljeno: 22. prosinac 2021. 07:35

Dva peta mjesta i dva polufinala Hrvatskog kupa dosegnula je Gorica u kalendarskoj 2021. godini, ali koliko god na papiru to izgledalo sjajno, u stvarnosti klub iz Turopolja je uvjerljivo najveći pehist godine na izmaku. Dovoljno se samo sjetiti sredine ožujka i čvrstog trećeg mjesta u redoslijedu s 15 bodova prednosti ispred Hajduka i Rijeke, ali ni to u konačnici prošle sezone nije bilo dovoljno za povijesni europski nastup.

Isti trend “propuštanja nemogućeg” nastavio se i u novoj sezoni, koja je započela u srpnju s novim trenerom Krunoslavom Rendulićem. U 20 ligaških utakmica do zimske pauze Gorica je osvojila 29 bodova, a njih čak 17 izgubila je nakon što je u utakmicama dostizala rezultatsku prednost. Čak 13 puta su igrači Gorice pogađali okvir vrata (greda ili vratnica), što je najviše u ligi, a senegalski napadač Matar Dieye uspio je promašiti sedam zicera, u čemu su ga pratili još neki suigrači.

image

Krunoslav Rendulić

DAMIR KRAJAC/CROPIX

U posljednjih pet utakmica u godini Gorica je imala čak 112 udaraca prema vratima suparnika (HD - 25, Istra 1961 - 28, Osijek - 18, Rijeka - 22, Šibenik - 19), ali uspjela je postići samo osam pogodaka i nije svladala Osijek, te je izgubila od Šibenika, dok je u četvrtfinalu Kupa ipak eliminirala Istru boljim izvođenjem jedanaesteraca, poslije 2:2 nakon produžetaka.

Posebno je odjeknuo i podatak o sudačkim previdima na štetu Velikogoričana. Čak šest puta suci su dobivali negativne ocjene nakon što je utvrđeno da su grubo zakinuli Rendulićevu momčad, koja je tako najoštećenija u aktualnom prvenstvu i ima za čim i na što se žaliti.

Trener Rendulić dao je igračima odmor do 3. siječnja, a on i predsjednik kluba Nenad Črnko detaljno će analizirati stanje u prvoj momčadi ovoga tjedna, te odlučiti hoće li biti promjena u igračkom kadru. Onako na prvu, neke velike promjene se ne očekuju, ali ipak treba pričekati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. srpanj 2024 04:10