VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
NA DRUGI KRAJ SVIJETA

Dobio je ponudu kakva se ne odbija: Iskusni veznjak iz HNL-a prelazi u Južnu Koreju!

Krunoslav Rendulić nakon zimske stanke neće moći računati na Elvisa Sarića koji odlazi u Aziju
Piše: Toni RoićObjavljeno: 23. prosinac 2021. 16:45

Kao i u ostalim klubovima u ligi, i u Gorici je zimsko zatišje do prozivke koja je zakazana za 3. siječnja. Trener Krunoslav Rendulić otišao je za Božić u rodnu Slavoniju, a jedina konkretna vijest je najava odlaska iz kluba iskusnog veznjaka Elvisa Sarića. Iako 31-godišnji reprezentativac BiH ima ugovor s Goricom do ljeta 2022. godine, još kada je dolazio u rujnu, bilo je dogovoreno da će ga klub pustiti ako na zimu dobije kvalitetnu inozemnu ponudu. Sada je ona i došla iz Južne Koreje, te bi Sarić uskoro trebao i otputovati u Aziju. U Goricu je došao početkom rujna ove godine, odigrao je pet utakmica (imao je jednu asistenciju), da bi se polovicom studenog ozlijedio i propustio završnicu polusezone.

Osim ove, drugih vijesti oko mogućih transfera zasad nema, pa se treba još jednom osvrnuti na posljednju ovogodišnju utakmicu Gorica - Šibenik. Predsjednik Nenad Črnko je poslije nje bio razočaran suđenjem, otkrivši podatak da je na šest ranijih utakmica Gorice sudac dobio negativnu ocjenu zbog pogrešaka na štetu njegovog kluba. Črnko je bio uvjeren da je Gorica protiv Šibenika oštećena i sedmi put, kada je u 72. minuti Cruz pogurnut rukama u čistoj prilici za gol, ali sudačka komisija HNS-a jučer je objavila analizu suđenja u 20. kolu, te dala za pravo sucu Strukanu, koji nije svirao kazneni udarac u spomenutoj situaciji.

”Nema prekršaja kada napadač Gorice u kaznenom prostoru gostujuće momčadi, nakon neospornog, ali vrlo laganog kontakta, pada na travnjak. Vrlo dobro pozicioniran sudac utakmice, procijenio je u terenu za igru da ovaj kontakt nije dostatan za prekršaj”, stoji u pojašnjenju analize iz HNS-a.

Črnko dakle nije dobio za pravo ovaj put, ali svejedno Gorica ostaje najoštećeniji klub lige u ovom prvenstvu. Također, njegov javni istup bio je jako važan jer baš poslije njega stiže odluka da analiza suđenja Komisije nogometnih sudaca HNS-a ubuduće bude javna poslije svakog kola. Time će se napokon otkloniti niz različitih pojašnjenja od različitih medijskih analitičara, koji su često imali suprotna mišljenja o jednoj te istoj sudačkoj odluci, što je samo poticalo stalne javne rasprave i optužbe tko je oštećen, a tko ne...

Linker
05. srpanj 2024 06:59