Šibenčani slave, Goričani tuguju, Duje Strukan gleda...

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
SILNO OGORČENI

‘Mi smo uvjerljivo najoštećeniji klub u HNL-u! Pogledajte samo ovih pet konkretnih primjera...‘

‘Dinamo ili Hajduk oštete jednom i o tome se priča tjednima. A nas sedam puta! I nikom ništa...‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 18. prosinac 2021. 22:37

Jako teško su u Velikoj Gorici podnijeli poraz 2:3 od Šibenika u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici, svi su se nadali pobjedi i zadržavanju pristojnijeg zaostatka za vodećom četvorkom, ali dogodio im se najveći kiks u dosadašnjem dijelu sezone. Trener Krunoslav Rendulić bio je očajan zbog loših reakcija zadnje linije kod sva tri gola Šibenčana, dok je predsjednik Nenad Črnko ustvrdio da Gorica odnosi - titulu najoštećenijeg kluba lige i to uvjerljivo!

Črnko je šokiran još od nedavne sjednice Izvršnog odbora HNS-a kada mu je povjerenk za suđenje Bruno Marić otkrio podatak kako je čak šest puta na ligaškim utakmicama Gorice glavni sudac dobio negativnu ocjenu.

- Šutio sam i trpio već mjesecima kakve se sudačke pogreške događaju na našu štetu, ali više zaista ne mogu. Duje Strukan i VAR soba su u 72. minuti propustili vidjeti čisti kazneni udarac za Goricu, kada je igrač Šibenka rukom odgurnuo našeg napadača Cruza i spriječio ga da glavom gurne loptu u praznu mrežu. Uvjeren sam da će svi sudački analitičari potvrditi moje viđenje te situacije, a da smo dobili jedanaesterac i poveli 3:2, mi bismo gotovo sigurno pobijedili Šibenik i u slavljeničkom raspoloženju dočekali zimske praznike - kaže predsjednik Gorice Nenad Črnko i otkriva:

image

Predsjednik i prva zvijezda Gorice: Nenad Črnko i Kristijan Lovrić

DAMIR KRAJAC/CROPIX

- Nedavno sam otkrio da smo u šest utakmica teško oštećeni, a ovo će po svemu sudeći biti i sedma. Suci su svaki put pogriješili na našu štetu i dobili negativne ocjene, pet puta se ove sezone to dogodilo na utakmicama Hrvatskog dragovoljca, a tek po jednom ili dvaput na dvobojima Dinama, Hajduka i ostalih klubova. Kada su Dinamo ili Hajduk oštećeni samo jednom, o tome cijela nogometna javnost bruji danima i tjednima, a kada se to Gorici dogodi sedam puta, nikom ništa! Ne znam što reći, ni napraviti, osim da mi ne možemo svoje ciljeve ispuniti uz takvo suđenje.

Na naše inzistiranje Črnko se potrudio i pronaći konkretne primjere, točnije naveo ih je pet, a za šestog nije još dobio konkretne informacije.

image

Bruno Marić

DAMIR KRAJAC/CROPIX

- Sve je počelo još u 1. kolu na gostovanju u Rijeci kada je sudac Vučković 'pao na testu' jer je dosudio nepostojeći kazneni udarac za domaće iz kojeg su poveli 1:0, a mi smo izgubili 2:0. Potom nije suđen kazneni udarac za nas u dvoboju s Hajdukom kod rezultata 0:1, a sudio je Zebec, koji nas je doma protiv Rijeke u porazu 3:4 čak triput oštetio. Nije dao drugi žuti igraču Rijeke već u 12. minuti kod naše prednosti 1:0, pa onda crveni Rijeci kod jedanaesterca i onda u zadnjim sekundama nije svirao kazneni udarac na Dvornekoviću iz kojeg bismo imali priliku izjednačiti. Protiv Istre 1961 sudio je Pejin i nije svirao prekršaj igrača Istre u napadu, nakon čega su gosti dali gol za 1:1 i tako je ostalo do kraja, dok je u najrazvikanijem slučaju nedavno protiv Osijeka, već u 9. minuti morao crveni karton dobiti igrač gostiju Hiroš, ali mu ga sudac Pečarić nije dao, te je kasnije baš Hiroš izjednačio na 1:1. Potrudit ću se saznati i za šesti slučaj, ali već i ovo je prevršilo svaku mjeru. Za nas je ovo rezultatski bila najuspješnija godina u povijesti kluba, ali što nam to vrijedi kada smo toliko pehova i nepravdi doživjeli tuđom krivicom - izreferirao je predsjednik Gorice Nenad Črnko, a ovome treba dodati i podsjetnik na početak svih nesreća velikogoričkog kluba u 2021.

Bilo je to još 21. siječnja kada je Gorica dočekala 90. minutu dvoboja s Dinamom s prednošću 3:2, da bi ipak završilo 3:4. No, pogodak Theophilea za trijumf Dinama postignut u 95. minuti dogodio se nakon nepostojećeg auta za goste kojeg je dosudio Mario Zebec. Črnko je tada zagrmio javno, ali kako je počelo, tako je u 2021. i završilo. Gorica pokradena i bez Europe, psi laju, a karavane i život prolaze...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:16