RONALD GORŠIĆ/Cropix
NOVI VJETROVI NA MAKSIMIRU

U Dinamo stiže sve više članova i sponzora, uprava maksimirskog kluba ima veliku želju

Sljedeće sezone se na tribinama očekuje još veći broj navijača
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. lipanj 2024. 11:05

Nema nikakvih vijesti iz Maksimira kad se radi o ljetnom mercatu, osim onih koje već znate, odnosno da sljedeće sezone više u plavom dresu nećemo gledati Japanca Takura Kaneka, a pred vratima je Marko Pjaca. U svakodnevnom smo kontaktu s Maksimirskom 128, kažu nam da će se više o transferima govoriti kad završi Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

To je uostalom bilo očekivano. U ovo doba proteklih godina, Modri su već bili startali s pripremama, već su se igrale i prijateljske utakmice. Pa nam je svima malo neobično da trenutačno nema ničega na “planetu Dinamo”. Pripreme startaju 1. srpnja, trener Sergej Jakirović i njegovi dečki su na odmoru. No to ne znači da se u klubu ne radi. Trenutačno se dogovaraju pripremne utakmice. Modri će odigrati tri u Sloveniji, makar se pripremaju u Austriji, o tome smo već pisali. Još nije sve definitivno potvrđeno, ali izgledno jest da će Jakirovićeva momčad igrati u Deželi protiv Bešiktaša, te CSKA iz Sofije. Treći suparnik se još traži.

Veliki optimisti

Po povratku u Zagreb, Modri će odigrati još tri utakmice. O jednoj, odnosno dvije smo vas izvijestili. Dinamo će 27. srpnja igrati protiv Šahtara. Nova vijest glasi da će prva utakmica koja će startati u 11 sati biti zatvorena, a ona druga koja kreće u 18 sati bit će otvorena za javnost. Osim tih ogleda s Ukrajincima, Modri traže još jednog suparnika po povratku iz Austrije... A onda će startati HNL.

Ima vijesti iz kancelarija. Prošla sezona bila je sjajna kad se radilo o simbiozi navijača i kluba, mogli ste biti svjedoci sjajne podrške koju su Jakirovićevi dečki imali s tribina. Maksimir se punio na svim dostupnim tribinama. Sljedeće sezone se na tribinama očekuje još veći broj navijača. U plavom domu prije svega žele da na utakmicama nacionalnog prvenstva bude što više navijača, da tribine budu pune i kad se igra protiv domaćih klubova.

Znate kako je to izgledalo prije, Maksimir se punio uglavnom na europskim utakmicama i na derbijima HNL-a. Međutim, završetak prošle sezone je pokazao da nogometni narod vjeran Modrima dolazi i na utakmice koje ne odišu europskim parfemom ili najvažnijim domaćim ogledima. Tako da su u Maksimiru veliki optimisti i očekuju divnu atmosferu u plavom domu.

Postali su pokret

Velika je navala i kad se radi o učlanjivanju u klub. Gotovo svakog dana se u Dinamo učlani više od 70 novih ljudi! Prebačena je brojka od 30 tisuća članova, a očekuje se mnogo više kako će se približavati početak nove sezone. S time su u Maksimiru iznimno sretni, od dolaska na vlast novih ljudi, Dinamo je postao - pokret.

Nije to sve. Rapidno se povećava i broj sponzora. Osim onih koji već egzistiraju javljaju se mnogi drugi, srednji i mali sponzori. Mnogi žele biti dio modre obitelji, Dinamo je postao prepoznatljiv. Naravno da su s takvim raspetom događaja svi u plavom klubu iznimno zadovoljni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. lipanj 2024 11:08