Sergej Jakirović trebao bi dobiti veliko pojačanje

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
PRVO VELIKO POJAČANJE

Vatreni na korak do Dinama! Transfer riješen ‘99 posto‘, na Maksimiru se stvara ubojiti dvojac

Doznajemo i da hrvatski prvak još intenzivnije kreće po velikog talenta Lokomotive
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. lipanj 2024. 18:09

Japanac Takuro Kaneko odlazi iz Dinama. Slijedeće sezone više u plavom dresu nećemo gledati ‘šurikena iz Saitame‘. Tako da će Modri ostati samo na jednom Japancu, Ogiwari. Kao što znate, pisali smo o tome, Dinamo je na kraju pve sezone trebao otkupiti Kaneka za 1,1 milijun eura od njegovog kluba Sappora.

Zagrebački klub smatrao jest da je to prevelika cijena, te su Japancima ponudili 600 tisuća eura za otkup Kanekovog ugovora. Japanci nisu pristali na tu cifru i tu je priča bila završena. Treba također napomenuti da je Kaneko također stisako Sappporo, želio je ostati u Dinamu, ali nije uspio u svom naumu. Kaneko je u Dinamo stigao na ljeto 2023. godine na posudbu za koju je zg-klub izdvojio 400.000 eura.

Kaneko je bio treći Japanac u Dinamu. Za Modre su prije njega igrali Kazuyoshi Miura 1999. godine i Rintaro Tashima koji je u sezoni 2017./2018. nastupao za Dinamo II. Nakon Kaneka u Dinamo je stigao i Takuya Ogiwara. Kaneko je za Dinamo odigrao 41 utakmicu i zabio pet golova, te upisao šest asistencija.

image

Marin Šotiček

RONALD GORŠIĆ/Cropix

Po onome što saznajemo, a o tome smo također pisali, Dinamo sad još intenzivnije kreće po Marina Šotičeka (19), krilnog igrača Lokomotive i mlade U21 reprezentacije. Mogli ste pročitati da je Šotiček dobio navodnu ponudu od švicarskog Basela tešku, 3,5 milijuna eura. Modrima naravno ne pada napamet kretati u trku s Švicarcima, ako je to sve točno. Sigurno neće plaćati tolike milijune za Šotičeka.

No povijest nas je naučila da su se Lokomotiva i Dinamo u prošlosti uvijek znali dogovoriti, pa je za vjerovati da će se to dogoditi i ovoga puta. Šotiček bi na desnoj strani bio idealno rješenje i nitko ne bi onda plakao za Kanekom. Konačno, na toj desnoj strani može igrati i Luka Stojković koji će svakako biti jedan od aduta Sergeja Jakirovića iduće sezone.

image

Marko Pjaca

Ante Čizmić/Cropix

Inače, stižu informacije da je transfer Marka Pjace u Dinamo riješen ‘99 posto‘, pa će tako na lijevoj strani Modri imati ubojiti dvojac, Pjaca - Hoxha. Jednog hrvatskog i jednog albanskog reprezentativca. Ovaj albanski je izneredio Vatrene u Hamburgu...

Linker
20. lipanj 2024 19:04