RONALD GORSIC Cropix
GRADSKI DERBI

Tko će biti Jakirovićevo osvježenje? Poznavatelj Lokomotive mogao bi u napad, a Ljubičić u novu ulogu

Moguće je i da se na stopersku poziciju vrati Boško Šutalo, kojeg je Jakrović poslao ‘na hlađenje‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. listopad 2023. 06:58

Trener Sergej Jakirović ostao je zakopčan do grla kad se radi o sastavu Modrih za sraz s Lokosima. Samo je rekao da sigurno neće igrati Bruno Petković, ali to smo znali, njegov povratak na teren je totalna nepoznanica, jer ovoga puta s njim se više neće riskirati. Dok ne bude potpuno spreman, neće ga se koristiti. A sasvim je jasno da je to veliki Dinamov problem. Čak je i sam trener Jakirović nakon utakmice s Viktorijom iz Plzena i četvrtog poraza u posljednjih pet utakmica kazao kako ni sam nije mogao zamisliti da će mu Petković toliko nedostajati. Jer, sve su uglavnom oko Petkovića vrtilo u napadu Modrih, on je znao zabiti, asistirati, prihvatiti loptu, sačuvati je, gurnuti precizan pas... I ne samo to, kao jedan od kapetana i lider momčadi je na terenu neophodan za ovu momčad.

image
MARKO TODOROV Cropix

Probao je Jakirović pronaći čovjeka koji će barem koliko-toliko zamijeniti Petkovićev učinak. I još ga traži. Nisu se nametnuli niti Emreli, niti Drmić, niti Kulenović. Igrali od starta ili ušli s klupe. Daleko je taj trojac od golgetera kakve Dinamo treba. Za koga će se Jakirović odlučiti danas? To se ne zna, vjerojatno će Jakirović u zadnji trenutak odlučiti ‘po osjećaju‘. Jer teško je pronači neki valjani argument zašto bi bilo tko od spomenutog trojca bio u predmosti ispred druge dvojice. Dobro, Jakirović na treninzima može vidjeti tko je u boljoj formi, tko bi bio od veće pomoći. Nama se nekako čini da bi priliku od prve minute mogao dobiti Kulenović, ako ništa drugo, dobro poznaje obranu Lokomotive, tamo je igrao do prije nekog vremena.

image
RONALD GORSIC Cropix

Ukoliko zaista na kraju neće moći Bulat i Baturina, onda bi u veznoj liniji uz Mišića svoje mjesto trebao dobiti Arijan Ademi koji je odmoran, jer ne može igrati Konferencijsku ligu, pa je preskočio Viktoriju, a Robert Ljubičić bi mogao ispred njih, na mjesto Baturine. To bi pak značilo da će na lijevom beku priliku konačno dobiti Mauro Perković. Moguće je i da se na stopersku poziciju vrati Boško Šutalo, kojeg je Jakrović poslao ‘na hlađenje‘ nakon učestalih kikseva. To su naravno samo naša predviđanja, vidjeti ćemo što će odlučiti trener Modrih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 21:17