Sergej Jakirović

 Ranko Šuvar/Cropix
ISPIRANJE GORKOG OKUSA

Dva igrača Dinama u problemu uoči Lokomotive, Jakirović otkrio: ‘Napravit ću nekoliko promjena‘

"Navijači su uz nas milijun posto. Ima razočaranih, razočarani smo i mi sami", kaže Jakirović
Piše: SNObjavljeno: 28. listopad 2023. 13:42

Nakon dva uzastopna poraza, prvo u Gorici, a zatim i na Maksimiru od Viktorije Plzen, pred Dinamom je novi izazov. U 13. kolu HNL-a Modri dočekuju Lokomotivu u nedjelju od 17.10 sati. Uoči susreta protiv kluba s Kajzerice, trener Dinama Sergej Jakirović za klupsku se stranicu osvrnuo na utakmicu protiv Viktorije i najavio novi ogled u prvenstvu.

- Slegli su se dojmovi. Analizirali smo utakmicu, nismo uspjeli provesti plan koji smo htjeli. Nemamo što kukati, moramo se okrenuti novoj utakmici, izvlačiti pouke. Svjesni su igrači svega, teško je, dat ćemo sve od sebe da izađemo iz ove situacije. Utakmica pred nama je jako važna, moramo napraviti sve da uzmemo tri boda.

Je li pritisak problem u Dinamu?

- To možemo svakog individualno pitati. Možemo govoriti o pritisku igranja u Dinamu, ali to je ono što Dinamo nosi, Dinamov dres je takav. Uvijek se očekuju pobjede, u ovom trenutku kao da se sve urotilo protiv nas. Samo mi možemo izaći iz ove situacije, nitko drugi ne može. Igrači i svi u klubu sada moraju povući i nadam se da ćemo u tome uspjeti.

Kako komentirate Viktoriju?

- Znali smo da nas čeka čvrsta i agresivna momčad koja će čekati u bloku. Da je Vidović uspio zabiti onu povratnu loptu, što je bila dobro izrađena šansa, možda bismo pobijedili. S druge strane, sve što nam dođe blizu našeg 16-erca, budemo brutalno kažnjeni. Uzalud nam posjed i sve, volio bih da to bude fluidnije, da više riskiramo u napadu, i to je ono na čemu ćemo inzistrati, pogotovo u sutrašnjoj utakmici.

Što očekujete od Lokomotive u nedjelju?

- Mlada, energična momčad koja izađe na teren kao da nema što izgubiti. Uživaju u nogometu, htio bih da moja momčad isto tako igra. Imam iskustvo s njima, kada sam vodio Rijeku dobili smo ih na Rujevici 2:1, tako da imamo dosta saznanja o njima. Momčad treba slijediti zahtjeve i to prezentirati na terenu.

Hoće li biti osvježenja u momčadi?

- Ovisit će o današnjem treningu, kada vidimo kako se tko osjeća, čak ne fizički, koliko psihološki, mentalno. S te strane, mislimo napraviti nekoliko promjena kako bismo dobili energiju, agresiju, čvrstoću i sve ono što nam treba kako bismo zaustavili vrlo dobru Lokomotivu.

Tko je sigurno izvan kadra?

- Bruno Petković je sigurno izvan kadra, roviti su nam Bulat i Baturina, imamo problema s njima. Vidjet ćemo na treningu hoće li igrati i koliko će igrati, odlučit ću hoću li riskirati s njima.

Komentar na navijače?

- Navijači su uz nas milijun posto. Naravno, ima razočaranih, razočarani smo i mi sami, naravno da oni očekuju više od nas. Dođe ih dosta, ne mogu ništa reći. Mi bismo isto htjeli da je bolje, svjesni smo toga. Navijači uvijek traže da date sve od sebe, mora se vidjeti ta želja za dokazivanjem, da se bacaš na glavu i lopta će ti onda vratiti. Imamo problema s realizacijom, to se vidi, i u traženju napadačkih opcija, ali opet kažem, samo mi to možemo izvući, nema tko drugi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 17:11