GORAN MEHKEK Cropix
DRAMA U MAKSIMIRU

Tko bi trebao naslijediti Jakirovića dobije li otkaz? Spominju se Štimac i Vaha, a jedna je opcija najozbiljnija

U Maksimiru grozničavo traže rješenje, ali ga nemaju. Je li realna opcija povratak trenera otpisanog proljetos?
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. siječanj 2024. 14:28

Nema novosti iz Maksimira. Sve je više onih koji traže smjenu Sergeja Jakirovića, ali nitko nema jasan stav o tome tko bi ga trebao naslijediti. Što bi na koncu moglo čak i spasiti Jakirovića. kao i stav svlačionice, posebno kapetana Arijana Ademija, koji je u razgovoru s predsjednicom Vlatkom Peras čvrsto stao iza Jakirovića.

Nekoliko imena već se našlo na stolu. Kažu da je Kruno Jurčić imamo neke zagovornike, ali i previše protivnika. Tomo Ivković već je tradicionalno u krugu kandidata, ali ni ovaj put nema potrebnu snagu da bi napokon dobio toliko godina čekanu šansu.

Kao možda najozbiljniji kandidat - vjerovali ili ne - trenutačno slovi Ante Čačić. Bivši izbornik proljetos je bio prekrižen, ali još uvijek ga Dinamo plaća. Čačić je pretprošle sezone došao u ulozi spasitelja i briljantno je odradio posao. Dapače, bio je toliko dobar da je dobio novi ugovor s klubom, kasnije čak i dodatnu ulogu sportskog direktora.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Dinamo ga je smijenio u trenutku kad je naslov prvaka praktički bio u džepu, ali je Dario Šimić u svježoj ulozi člana Uprave zaduženog za nogomet tražio modernijeg trenera s više energije. Pa je Čačića zamijenio Igor Bišćan, koji je već u ljeti bio smijenjen.

Uglavnom, Čačić možda i nije tako daleko od povratka u Dinamo, koliko god to zvučalo apsurdno. Čačić ima znanje, samouvjerenost i mirnoću da u ovoj teškoj situaciji izvuče momčad iz dubokog blata. Dinamo ga samo treba nazvati, jer napisali smo tko ga plaća.

Naravno da bi u Maksimiru ipak bili sretniji s nekim novim licem. Goran Tomić bi sigurno bio kandidat da nije otišao na Bliski istok, bio bi i Nenad Bjelica da nije u Bundesligi. Netko je navodno spomenuo čak i Igora Štimca, ali ne vidimo tko bi u Dinamu doista bio spreman stati iza njegovog imena. Neki bi rado na klupi vidjeli i Vahida Halilhodžića, koji je slobodan, a veliko je ime i veliki autoritet. K tome, dobro poznaje Dinamo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 17:09