DAMIR SKOMRLJ Cropix
PORUKA UOČI SPEKTAKLA

Nijemci gledali derbi, ostali razočarani Dinamom pa poslali upozorenje Modrima: ‘S ovakvom igrom...‘

‘Dinamo se može rehabilitirati u domaćoj utakmici s Hajdukom iz Splita za dva tjedna‘, ističe Kicker
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2024. 07:59

Dinamo je remizirao 1:1 s Rijekom na Rujevici, a derbi hrvatskog nogometa budno su pratili i novinari njemačkog Kickera koji ‘skautiraju‘ protivnike Bayerna i Borussije u Ligi prvaka. Dinamo za otprilike dva tjedna dolazi u goste bavarskom divu, a Nijemci nisu bili oduševljeni viđenim na Rujevici.

"Dva tjedna prije Lige prvaka i gostovanja kod Bayerna, Dinamo je odigrao 1:1 s Rijekom. Domaćin Rijeka je u četvrtak kod Olimpije iz Ljubljane pala s 5:0 i sramotno ispala iz Europe, dok Dinamo svoj put počinje 17. rujna u Münchenu. S Dinamom igra i Borussija Dortmund", piše Kicker u svojem izvještaju pa nastavlja:

"Ovo je bio derbi vrha tablice. Pred 5624 gledatelja na Rujevici, od čega točno 412 gostujućih, Dinamo se mučio da osigura 1:1 i tako propustio upisati petu pobjedu u pet utakmica, ali ostao je na vrhu."

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Kicker ističe kako je Dinamo poveo pa nestao.

"Na skoro 30 stupnjeva u lučkom gradu, Dinamo je dobro krenuo u utakmicu. U 16. minuti probao je Kulenović, a nekoliko minuta kasnije, u 22. minuti, Petković, kapetan i hrvatski reprezentativac s 40 nastupa za Vatrene, zabija za vodstvo. Rijeka je radila baš previše pogrešaka, posebno prema naprijed", piše Kicker pa nastavlja:

"Ipak, nakon gola su gosti iz glavnog grada izgubili kontrolu nad igrom i dozvolili Rijeci dvije ogromne prilike. Prvo je probao bivši igrač Dortmunda Pašalić, a onda i Andrić. Dinamo je nastavio igru s previše izgubljenih lopti i nakon poluvremena i uslijedilo je neizbježno. Hodža je ostavljen sam u šesnaestercu i to je naplatio."

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Kicker dodaje da s ovakvom igrom, Dinamo nema šanse u Münchenu.

"Rijeka je htjela više. S druge strane, Dinamo nije baš puno pokazao. Dodajmo i to da je Kolumbijac Cordoba dobio žuti karton zbog žestokog faula. Dinamo se može rehabilitirati u domaćoj utakmici s Hajdukom iz Splita za dva tjedna. S ovakvim nastupom i igrom, teško da mogu išta postići u Münchenu", zaključuje Kicker.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:40