Joao Palhinha i Eric Dier

 LUKAS BARTH-TUTTAS Afp
LOŠ START

Zvijezda Bayerna u problemu. Platili su ga 55 milijuna eura, sad ima mizernu minutažu

Na njegovom dolasku inzistirao je Thomas Tuchel, koji je u međuvremenu smijenjen
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2024. 10:30

Bayern je uspješno otvorio svoju kampanju u Bundesligi. Nakon dvije odigrane utakmice njemački sastav ima šest bodova, te u mirnim vodama "plovi" u nastavak prvenstva nakon reprezentativne pauze.

Ipak, jedan od vodećih njemačkih medija - Bild, istaknuo je kako je iznenađujuće da je do sada u sastavu Vincenta Kompanyja jako malo minuta dobilo novo pojačanje, Joao Palhinha. Portugalac je u Műnchen stigao ovog ljeta za cifru od 55 milijuna eura, i to nakon što su ga Bavarci "ganjali" i u ljeto 2023. godine. Tada je njegov transfer dogovoren na samom kraju roka, no njegov tadašnji klub Fulham nije uspio pronaći zamjenu, tako da je posao propao.

Na njegovom dolasku inzistirao je Thomas Tuchel, koji je u međuvremenu smijenjen. Nijemac je u svojoj taktičkoj postavki držao Joshuu Kimmicha na desnom beku, no od dolaska Kompanyja kapetan njemačke vrste ponovno je smješten u vezni red. U uvodnoj utakmici partner u sredini mu je bio Aleksandar Pavlović, koji je u ožujku donio odluku da će nastupati za njemačku vrstu, umjesto srpske.

Palhinha je dakle, u uvodne tri utakmice (Bayern je također igrao njemački kup protiv Ulma), skupio tek ukupno 29 minuta na terenu. U rotaciji su uz Pavlovića i Kimmicha još Komrad Leimer i Leon Goretzka, tako da je konkurencija gusta, no kao što i znamo, ove sezone nas očekuje nikad više utakmica zbog novog formata LP, tako da će Portugalac sigurno dobiti svoju priliku.

Linker
05. rujan 2024 12:29