DAMIR KRAJAC Cropix
VRUĆE TEME

Na Maksimiru postoji ideja o velikom obratu: Kako će završiti priča o jednom od najvećih Dinamovih transfera?

Jasne Dinamove projekcije: Pobijediti Osječane, osigurati željenu titulu, potući se za Kup, pa onda riješiti roster
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 11. svibanj 2024. 17:44

Iako je već stavio jednu ruku na novi trofej namijenjen prvaku države, u Dinamu se ne zaletavaju "unaprijed". Koliko se, naime, može čuti, Jakirović i ekipa koncentrirani su na dolazak Osijeka, preko kojeg (u slučaju Rijekina posrtaja) već mogu i proslaviti titulu, ali ako se to i ne dogodi, upravo "bijelo-plave" vide kao takmaca protiv kojeg žele zadržati pobjednički kurs prema finalu Kupa i lovu na dvostruku krunu.

Jedno pritom ne isključuje drugo - dapače. Naime, Jakirović za Osijek u "ponudi" neće imati Sandra Kulenovića koji ima tri žuta kartona, vraća mu se Mauro Perković nakon bolesti, no sve to nije "tema", kako bi se reklo na nekim navodno višim razinama. Naime, Jakirović ne gleda prema Kupu, u planu mu je Zekiću suprotstaviti najjaču momčad i ni na koji način kompromitirati naslov prvaka, prepustiti ga možebitnim šokovima. Kojih se Dinamo, hvala na pitanju, itekako naživio ove sezone...

Plan je, dakle, jasan: riješiti Osijek, a time i dodatno osigurati put prema naslovu, onda se fokusirati na Rujevicu i prvi sraz finala Kupa, a kada sve to odrade, nadaju se, u očekivanom redu ispunjenja ambicija, onda se posvetiti - rosteru. Naravno, sportski sektor itekako već radi na tom planu, postoji lista jasnih želja, kao i potencijalnih odlazaka, te rješavanja preostalog dijela balasta, nakon što je isti već prošlog ljeta odlično srezao Dario Šimić sa svojom ekipom ljudi, čime Marku Mariću i društvu ne ostaje previše upitnika i dubioza na tome planu.

U fokusu je, ipak, sve glasniji eho odlazaka, pogotovo dvojice ključnih igrača - Brune Petkovića i Martina Baturine. Petko po tom pitanju šuti, Baturina je u intervjuu za SN istaknuo da želi ostati u Maksimiru, no, ipak, realnost današnjeg nogometa bitno je drugačija. Naime, tržište, kao i klupske financije, ali i igračke želje diktiraju uvjete, stoga, nažalost po navijače, Dinamo mora raditi upravo po tim gabaritima. Koji kažu da je odlazak Baturine nužan za financijsku likvidnost, iako se probijaju glasovi iz kluba da postoji ideja o velikom obratu i ostanku najvećeg dragulja. Što, ako se namakne dio nužan za nesmetan život kluba itekako ima smisla; naime, cijena Martina Baturine danas ne može biti ista s obzirom na brojke u Europi, a odlaskom na Euro, pa ulaskom Dinama u LP ili EL, te partijama koje bi Baturina tamo mogao pružiti, ona već do zime samo može rasti.

A ujedno, dobio bi se nužan period da se u prvi plan gurne novi projekt kluba, onaj kojeg Dinamo u posljednjem periodu nije stvorio. Iza Baturine je, naime, "rupa" koju valja zakrpati novim mladim kapitalcem iz inkubatora...

A Petković? I njega bi u klubu voljeli zadržati, on je debelo vredniji od klauzule na 2,5 milijuna eura, no tu će ključnu riječ dati on sam. Ili će i njega uspjeti "slomiti"...?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. lipanj 2024 04:02