CRISTINA QUICLER Afp
NADA UMIRE POSLJEDNJA

Moguća je luda večer, može se ponoviti Tottenham! Uostalom, Dinamo će u uzvratu biti znatno jači...

Sevilla nije nepobjediva, Modri su propustili veliku šansu da revanš od starta pretvore u dramu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. veljača 2022. 10:44

Tako blizu, a tako daleko. To je sažeti dojam nakon 90 minuta seviljske utakmice. Imali su Modri svijetlih trenutaka, imali su 1:1, čak i kod 3:1, u nastavku susreta bili su blizu još jednom pogotku, da su zabili, možda bi tada “visio” i treći gol. Međutim, one tri minute pomračenja na kraju prvog dijela bile su kobne i Sevilla, budimo realni, ima veliku prednost, veliki zalog za uzvrat.

To je jedna od onih utakmica nakon koje ostaju brojna pitanja jer Dinamo je morao uzeti više no što je uzeo.

Dobra razdoblja

Pitat će se Modri još neko vrijeme što bi bilo da su ostali samo malo koncentriraniji u toj završnici poluvremena, pitat će se je li bilo uopće kontakta kod kaznenog udarca i zašto sudac nije obratio pažnju na igrača koji je ranije utrčao u prostor, što bi bilo da su Lauritsen i Jurić zabili ono što su trebali zabiti u velikoj prilici.

Sevilla je odlična momčad, u napadačkom dijelu uz podršku kapetana i kormilara Rakitića ima veliku vrijednost, igrače koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu, izmigolje u sekundi i već je lopta u mreži. Tako je to nekako i bilo u završnici prvog dijela utakmice, dva trenutka nepažnje bila su dovoljna da se Sevilla odlijepi na za nju ugodnih 3:1. Šteta jer Dinamo je stvorio dosta prilika, imao jako dobrih razdoblja igre, trebao ih je iskoristiti...

Opet, analizirajući, Sevilla je bila bolja upravo za tu realizaciju. Ocampos, Papu Gomez i Martial bili su opasni i neugodni, Ocampos je i pogodio sjajnim volejem, iz polušanse, dok Dinamo takve igrače nije imao.

image

Mislav Oršić

Daniel Gonzalez Acuna/Zuma Press/Profimedia

Osim fenomenalnog Oršića nitko se nije konkretno priključio u toj završnici. Bruno Petković bio je daleko ispod svoje razine, vidi se da nije u formi, puno je lopti izgubio, puno napada “prodao”. Deni Jurić još nema iskustva na ovakvoj pozornici, nedostajao je taj “netko” da se pridruži Oršiću i natjera Sevillu na još koju kapitulaciju. Kad se lomilo, kad je trebalo zabiti, Sevilla je zabila, Dinamo nije! I to je također presudilo, uz sve ono već prethodno spomenuto. Sevilla je Dinamove pogreške iskoristila, Dinamo svoje šanse nije i to su te nijanse, detalji, koji odlučuju i čine razliku.

Plus dva je velika prednost, pogotovo za momčad poput Seville. Međutim, Dinamo je pokazao da može parirati, da ima pravo vjerovati u novi pothvat u uzvratu.

Jači u uzvratu

Jasno, bit će teško nakon 1:3, treba se opet ponoviti nešto slično Tottenhamu, jedno malo čudo, međutim, treba znati i da je Dinamo u Sevilli bio bez Ivanušeca i Mišića, važnih igrača, koji će u Maksimiru (Mišić sigurno) biti na raspolaganju.

U jednoj ludoj večeri sve je opet moguće, Sevilla nije nepobjediva, dojam je da su Modri u četvrtak navečer na Sanchez Pizjuanu propustili veliku šansu da uzvrat na maksimirskom travnjaku od starta pretvore u apsolutnu dramu.

Linker
22. rujan 2024 08:38