DAMIR KRAJAČ/Cropix
NEUGODNA SITUACIJA

Dinamovom hit-igraču prijetili jer je odlučio igrati za Hrvatsku: ‘Ne obazirem se, izabrao sam srcem‘

Odluka da izabere Vatrene nije najbolje sjela nekima u susjedstvu
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 13. svibanj 2024. 20:51

Jedan od motora šampionskog veznog reda Dinama ove sezone definitivno je mladi Petar Sučić. Ovaj 20-godišnjak ove sezone dobio je priliku zaigrati u sredini terena Modrih nakon što se vratio s posudbe iz Zrinjskog i tu je priliku objeručke iskoristio.

Postao je gotovo nezamjenjiv kotačić u "orkestru" Sergeja Jakirovića u paru s Josipom Mišićem, a njegove igre nisu prošle nezapaženo ni HNS-u koji ga je pozvao u svoje redove, što je Sučić prihvatio. Sada će igrati za Hrvatsku i biti na raspolaganju Zlatku Daliću nakon što je prethodno igrao za mlađe vrste Bosne i Hercegovine.

image

Petar Sučić

JOSIP BANDIĆ/Cropix

Ta odluka nije najbolje sjela našim susjedima, a neki su čak i slali prijetnje Sučiću:

- Nadam se da ćemo se nekada sresti na ulici i da ti svašta kažem. Sramoto i bruko grada - između ostalog je krajem ožujka izjavio njegov bivši suigrač Ibrahim Dagoja, a više o tom možete pročitati OVDJE.

Na danu za medije Sučić je razjasnio cijelu situaciju i oglasio se oko svoje odluke da igra za Hrvatsku:

- Ja sam tu odluku donio sam sa svojom obitelji i normalno je da će neki to poštovati, a neki ne. Smatram da sam dovoljno zreo da mogu sam donositi neke odluke, isto tako i posljedice, ali neću se obazirati na neke komentare jer mislim da je na meni da se nastavim truditi, raditi i davati sve od sebe. Ovo što sam izabrao, izabrao sam srcem i mislim da je to jedino ispravno.

Odličnu sezonu i osvojen naslov prvaka Sučić može okruniti i s Rabuzinovim suncem jer će Dinamo u dvomeču finalu Kupa ovog i idućeg tjedna igrati protiv Rijeke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 20:51