DAMIR KRAJAC Cropix
HVALEVRIJEDNA KAMPANJA

Dinamo poslao poruku navijačima, svaka utakmica bez izgreda znači donaciju za one koji trebaju pomoć

Dinamo i Zaklada ‘Nema predaje‘ pokreću novo izdanje kampanje ‘Fair play na tribinama‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. srpanj 2022. 14:40

Dinamo i Zaklada ‘Nema predaje‘ u sezoni 2022/23. pokreću novo izdanje kampanje ‘‘Fair play na tribinama‘‘ kako bi se zajedničkim naporom kluba, zaklade i navijača smanjila upotreba pirotehnike na stadionu, a kroz humanitarni karakter ujedno i pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Klub i zaklada pokrenuli su drugo izdanje kampanje koja je u organizaciji Dinama provedena već ranije u sezoni 2019/20. Tada je hrvatski prvak također izdvajao određena novčana sredstva za svaku utakmicu koja je prošla bez kazne za ponašanje navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije. Na kraju je kroz 14 utakmica bez kazne zbog ponašanja navijača, klub izdvojio iznos od ukupno 248 tisuća kuna koji je doniran organizacijama koje skrbe o djeci, mladima, osobama s invaliditetom i socijalno ugroženim skupinama.

Nakon svake službene utakmice u sezoni 2022/23. u kojoj Dinamo ne bude kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, klub će izdvojiti određeni novčani iznos.

Kampanja se odnosi na sve utakmice Supersport HNL-a, SuperSport Hrvatskog kupa, na utakmicu Supersport Hrvatskog superkupa i na UEFA natjecanja kroz sezonu. Iznos koji će Dinamo izdvojiti za svaku utakmicu domaćih natjecanja bit će 10 tisuća kuna, dok će za pojedinu UEFA utakmicu klub izdvojiti 5 tisuća eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 11:34