RANKO SUVAR Cropix
VAR SOBA

‘Dinamo nema lidera koji će zagalamiti, smiješno je za hrvatski nogomet da je ovakva momčad ušla u Ligu prvaka‘

Sve ono što se proteklih dana događa u Dinamu bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 23. rujan 2024. 17:42

Iz dana u dan Dinamo je glavna nogometna tema u Hrvatskoj. Kriza trese Maksimir, nakon najvećeg poraza u povijesti kluba od Bayerna (2:9) te otkaza Sergeju Jakiroviću, uslijedio je i potop kod Slaven Belupa (1:5). Sve oko Dinama je bila i glavna tema novog izdanja našeg podcasta VAR soba posvećenog SuperSport HNL.

- Svaka čast Slaven Belupu, ali Dinamo ne smije dozvoliti da se ovako raspadne. Poraz od 1:4 je trebao biti i gori za maksimirsku momčad - rekao je nogometni trener Ivan Božić, a dugogodišnji novinar Sportskih novosti Davorin Olivari je dodao:

- Dinamo se dva puta raspao u par dana - prvi put nakon četvrtog gola na Allianz Areni, a u subotu nakon što je Liber zabio za 2:1 Slaven Belupo. To je za ovu razinu igrača koji primaju ogroman novac apsolutno neprihvatljivo. Izbjegavam koristiti riječ ‘sramota‘ u sportu, ali ovo je zaista bila sramota. Oni su izgledali kao da su dječaci koji gube na školskom igralištu, predaju se i kažu ‘idemo doma‘. Ovo što je Dinamo napravio je apsolutno neprihvatljivo. Ti igrači očito ne znaju za kakav klub igraju, ne razumiju čiji grb nose na dresu.

Sandro Perković je vodio momčad protiv Slaven Belupa i nakon utakmice rekao kako je on kriv za poraz jer nije podigao igrače. Božić o svemu ima zanimljivo mišljenje:

- Dinamo u momčadi nema lidera koji će zagalamiti i reći da ne ide ovako, da malo utjera strah suigračima. Izgledalo je kao da su došli na termin, da nije važno s kojom će razlikom izgubiti. Nedostajala mi je čvrsta ruka, nedostajao je lider, nedostajao je netko kome Dinamo nešto znači. Ono što je Ademi bio godinama, sada Dinamo nije imao.

Modrima sada slijedi kup utakmica protiv Banjola, a u subotu gostuju kod Lokomotive. U toj utakmici kiks nije dozvoljen.

- Lokomotiva najbolje igra protiv najjačih momčadi. Mladi su, željni dokazivanja i trebaju im bodovi. Ako Dinamo bude igrao kako je igrao ove dvije utakmice, mogao bi imati problema. Modri su u ove dvije utakmice izgledali kao razbijena vojska, nestvarno je da je takva momčad ušla u Ligu prvaka, smiješno je to za hrvatski nogomet - rekao je Božić.

Dinamo bi do srijede i Banjola mogao imati novog trenera.

- Njega neće izabrati danas, ali mislim da bi mogli sutra. Ova cijela situacija je zatekla vodstvo kluba i jasno je da oni nisu imali nikakvog trenera u talonu, da se tako izrazim. Prije je to znalo biti tako, da već imaju spremnog nekog da ga zamijeni i samo okrenu njegov broj. Sada nije tako - objasnio je Olivari.

Hoće li Dinamo izabrati stranca, ostaje još da vidimo, a onda bi se dogodilo da su na klupama četiri najveća kluba stranci. To je na neki način i poraz Nogometne akademije HNS-a.

- Na Akademiji dosta pristupamo nekim problemima koje se događaju u velikim europskim klubovima. Tko će od nas voditi veliki klub? Moramo se spustiti na nivo SHNL-a, pričati o problemima koje imamo u domaćem nogometu, raditi na praksi, a ne samo na teoriji. Teren je jedino mjerilo, a ne samo teorija. Ako budemo imali četiri stranca na klupama četiri naša najveća kluba to je sigurno poraz Akademije koja ima probleme. Moramo proizvoditi mlade trenere, moramo educirati. Osobno sam malo toga naučio na Akademiji. Puno sam više naučio odlascima u Italiju na neke treninge ili u razgovorima s našim starijim trenerima - istaknuo je Božić.

Sve ostale stvari o Dinamu, ali i analizu pobjeda Rijeke, Hajduka, Varaždina - najugodnijeg iznenađenja sezone i Osijeka, pogledajte u cijeloj epizodi ‘VAR sobe‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:42