Sergej Jakirović

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
GLASAJTE U ANKETI SN

Bivši dinamovci složni: ‘Sergej Jakirović mora ostati u Dinamu‘. A što vi mislite?

Milivoj Bračun i Nikola Jurčević o statusu maksimirskog trenera
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. svibanj 2024. 07:32

Kad se povede razgovor o ostanku ili odlasku Sergeja Jakirovića, bivši Dinamov nogometaš Milivoj Bračun nema nikakvih dvoumica:

- Jakirović bi morao ostati trener! U ovako turbulentnoj sezoni na kraju je sve odlično izgurao, osvojio je i prvenstvo i Kup, prezimio u Europi, a igrački mu je kadar bio “tanak”. I sve što je radio, morao je raditi u hodu, nije imao vremena za pripremu i provedbu svojih ideja. I na kraju je uspio, pa je posve jasno kako bi bilo u redu da nastavi dalje sa svojim poslom - smatra Bračun.

Zašto su se uopće pojavile priče oko Jakirovićeva odlaska?

- Ne znam, nije to lako odgonetnuti. Uglavnom, kod nas se brzo troše treneri, onima koji odlučuju svejedno je jesu li uspješni ili ne. Imamo sad najnoviji primjer Zorana Zekića, pa sjetimo se kako je samo brzometno ljetos bio smijenjen Igor Bišćan u Dinamu... I takvih je primjera unedogled. A svi govore kako trebaju stabilnost u klubu i u momčadi, da bi onda radili sve suprotno i unosili nestabilnost tim trenerskim smjenama bez pravoga razloga - kaže Bračun i ističe:

image

Milivoj Bračun

NEJA MARKICEVIC Cropix

- U svijetu je nebrojeno dokaza da najviše uspjeha imaju klubovi čiji treneri imaju višegodišnji kontinuitet rada. A brzometne smjene i promjene nikad ne donose ništa dobro. U Maksimiru su se, na žalost, često mijenjali treneri, razložno i bezrazložno. I zato više nitko ni ne vjeruje hrvatskim trenerima. Dinamo bi sad morao ostaviti Jakirovića na klupi, čovjek je napravio odličan rezultat i bilo bi nezrelo promijeniti ga. No, tko zna što će biti, valjda ljudi koji vode klub bolje znaju kakvo je ozračje i što se događa “unutra” - rekao je Bračun.

Slično razmišlja i Nikola Jurčević:

- Situacija je za mene vrlo jasna: Jakirović je ove sezone osvojio i prvenstvo i Kup, došao je i do osmine finala Konferencijske lige. Dakle, argumenti za ostanak su čelično čvrsti, budući da je rezultat isključivi kriterij koji govori o (ne)uspješnosti trenera. A Jakirović ima rezultat. Sezona je bila turbulentna, ali na kraju su svi ciljevi ostvareni i Jakirović bi trebao krenuti s momčadi u novu sezonu - rekao je Jurčević i potom dodao:

image

Nikola Jurčević

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Nije mi jasno zašto su se uopće pojavila ta nagađanja o možebitnoj smjeni uspješnoga trenera. Teško mi je ovako sa strane to objasniti, ne znam otkud su krenule te glasine u trenucima kad je sve bilo dobro. Shvatljivo je bilo da se jesenas govorilo i pisalo o trenerskoj smjeni, nije bilo željenih rezultata i u takvoj je situaciji logično da se postavljalo i pitanje odgovornosti trenera. To je u nogometu očekivano, međutim, sad definitivno nema nikakvog razloga, ni argumenta, za propitivanje Jakirovićeva ostanka na Dinamovoj klupi. Ovo govorim na temelju ostvarenih rezultata, ali ne mogu znati što se događa unutar maksimirskih zidina - kaže Jurčević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 07:32