DAMIR SKOMRLJ Cropix
PROPUŠTENA PRILIKA

Najgori dan na Rujevici: ‘Sad smo tužni i ogorčeni, ali za mjesec-dva bit ćemo ponosni na sve što smo napravili‘

Rijekin napadač bio je jedan od rijetkih spremnih stati pred mikrofone
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 24. svibanj 2024. 06:07

Teško je bilo naći sugovornike iz redova Rijeke nakon još jednog teškog poraza od Dinama, ovog puta u uzvratnoj utakmici finala Kupa, koji je značio i gubitak Rabuzina. Ne treba na tome nešto posebno zamjerati momcima, kojima je sigurno teško pao ovakav ishod.

Mirko Marić bio je jedan od onih koji je spremno stao pred novinarske mikrofone.

- Prvih 20-25 minuta dvoboja mislim da smo bili bolji, dobro smo ušli u utakmicu i imali par izrazitih prilika, ne znam je li ona Obregona na kraju okarakterizirana kao zaleđe, a meni se činilo da nije...

Ipak, Dinamo je prvi zatresao mrežu...

- Presjekao nas je taj prvi gol, oni su ga zabili iz prve prave prilike, a kasnije su, iskreno, imali i više prilika od nas. Teško se bilo vratiti, znali smo da će radi tog pravila gola u gostima biti jako teško, a praktički je sve nakon toga išlo u njihovu korist.

image

Mirko Marić

GORAN MEHKEK Cropix

Marić će potom realno...

- Što kazati, mislim da nemamo sebi što prigovoriti, ako ne pobijedite Dinamo niti jednom u šest utakmica, onda se ne možete nadati niti jednom trofeju. No, što se tiče svega ostalog mislim da možemo biti ponosni na sebe, da nitko na početku sezone nije očekivao da ćemo na kraju završiti drugi i igrati finale Hrvatskog kupa.

Ipak, ovakvim završetkom sezone vjerojatno ostaje gorčine?

- Pa sigurno da je ostaje, mislim da nas je ona utakmica protiv Dinama u prvenstvu, kad smo stvarno odigrali dobru utakmicu, prilično presjekla. Kad onu utakmicu nismo okrenuli u svoju korist, onda je psihološka prednost bila na strani Dinama. Nakon toga je dosta teško sve to bilo okrenuti s obzirom na to kakvu individualnu kvalitetu imaju. Sad smo sigurno tužni i ogorčeni, ali mislim da ćemo za mjesec-dva biti ponosni na sve što smo napravili.

Kakav je Marićev status u riječkom prvoligašu?

- Prerano je još o tome pričati, morat ću se vratiti tamo, a poslije toga ćemo vidjeti, posudba istječe nakon utakmice sa Slavenom Belupom - istaknuo je Mirko Marić.

Linker
24. svibanj 2024 06:07