Nenad Bjelica

 GORAN MEHKEK Cropix
NAVIJAČI SLOŽNI

Bjelica je opet gazda u Zagrebu: ‘Sad se zna tko je trener, a tko igrač. Bit će ‘šakom po stolu‘

U razgovoru s desetak gledatelja, naišli smo na - konsenzus. Bjelica je "taj"
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. rujan 2024. 07:21

S posebnim zadovoljstvom, na klupi Dinama drugi put pozdravljamo Nenada Bjelicu, rekao je službeni spiker "modrih" - 15 minuta prije prvog sučevog zvižduka - a maksimirskim se stadionom prolomio gromoglasan pljesak. Po izlasku na teren, gledatelji sa zapadne tribine dugotrajan aplauz uputili su momčadi, ali i novom (starom) treneru, koji je posljednji izašao iz tunela, a onda im, u laganom hodu, nekoliko puta uzvratio, zapljeskao i mahnuo.

Pola sata prije utakmice, spustili smo se u podnožje tribine, u "mingl" s navijačima, kako bismo iz prve ruke otkrili "glas naroda". U razgovoru s desetak gledatelja, naišli smo na - konsenzus. Bjelica je "taj", govorili su nam to sugovornici iz raznih dobnih skupina.

- Zadovoljni smo. Prije šest godina, kada je Bjelica prvi put došao, ponovno smo krenuli ići na utakmice. Od svih trenera koji su se spominjali, on je svakako bio najbolji izbor - rekao nam je Damir (47), a nadovezao se njegov sin, Borna (12), zaogrnut Dinamovim šalom.

- Nadam se da će sad biti puno bolje, drago mi je da se vratio u Dinamo.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Nešto iskusniji navijači, pak, naglasak usmjeravaju na disciplinu, koja dolazi u paketu s novim trenerom.

- U prvom mandatu doveo je igrače u red, znalo se tko je trener, a tko igrač. Bjelici neće trebati puno vremena da uhvati konce, ako bude "stari" Bjelica, bit će "šakom po stolu", a ne onako kako je bilo u Koprivnici - rekao nam je Željko (60).

U prvom Bjeličinom mandatu, naravno, navijačima su se u pamćenje urezale prezentacije u Europi.

- Dobar je izbor i očekujem da će raditi dobar posao, kao i prije. Pamtimo svi kako smo igrali u Europskoj ligi i Ligi prvaka -komentirala nam je Danica (58), koja ne propušta dvoboje "modrih".

Hoće li trener uspjeti ekspresno reinkarnirati momčad ili će mu, ipak, trebati pokoja utakmica, bit će jasnije u nadolazećim ispitima.

- Znamo kakvi su rezultati bili prije, bili smo konkurentni u Europi. Možda neće sve doći "preko noći", ali on je najbolji izbor - zaključio je Vlado (62).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 07:36