CROPIX
PROBLEMI U OSIJEKU

Kiša potopila Gradski vrt, radnici cijelo jutro bušili rupe kako bi potjerali vodu

'Ostaje nada da će se ostvariti prognoze meteorologa, koji kažu, da bi negdje oko 17 sati kiša trebala potpuno prestati padati i da bi nakon toga moglo biti i malo vjetra'
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 16. listopad 2012. 14:29

OSIJEK - Jaka kiša koja je od ranih jutarnjih sati padala nad Osijekom stvorila je ozbiljne probleme na travnjaku stadiona Gradski vrt, na kojem će se večeras sučeliti nogometne reprezentacije Hrvatske i Walesa.

Teren je praktički bio potopljen, pa su radnici koji održavaju stadion, pod vodstvom i prema naputcima predsjednika Komisije za stadione i objekte HNS-a Miljenka Sakomana cijeloga jutra činili ogromne napore da potjeraju vodu s travnjaka. Kako doznajemo, morali su pribjeći bušenju rupa u zemlji s tankim šipkama i vilama.

- Da vam kažem da smo bušili na preko tisuću mjesta malo bih rekao. Nastavljamo to i dalje raditi sve kako bismo što je moguće više posušili travnjak, jer stanje nije idealno. Suci i delegat su obišli igralište i njihova je ocjena da je ono u zadovoljavajućem stanju, a nama ostaje nadati se da će se ostvariti prognoze meteorologa, koji kažu, da bi negdje oko 17 sati kiša trebala potpuno prestati padati i da bi nakon toga moglo biti i malo vjetra, što bi nam bio pravi dar s neba, jer bi vjetar također pomogao u sušenju terena - rekao nam je Sakoman.

Ovakvu meteorološku prognozu potvrdio nam je i osječki meteorolog Željko Lazanin, kazavši da će nakon 17 sati biti suho s temperaturom od 10 do 12 stupnjeva, kao i da će biti vjetra. Dobar je to znak i za navijače, koji bi trebali napuniti stadion s obzirom da su sve ulaznice rasprodane i tako biti dodatni vjetar našim igračima, kojima će, uz Garetha Balea, najveći protivnik zapravo biti travnjak, koji definitivno neće biti dobar za način kojim igra naša reprezentacija, već će upravo suprotno biti prednost Velšanima, naviknutima na mokre terene.

Tako je, u najgorem mogućem trenutku po "vatrene", na naplatu došla činjenica što je na Gradskom vrtu prije šest godina, prigodom obnove atletske staze, uništena drenaža travnjaka. Ovaj je teren desetljećima imao jednu od najboljih drenaža, a samim time i jedan od najboljih travnjaka u Hrvatskoj, no kada su se izvodili radovi na obnovi atletske staze, strojevi koji su vadili staru stazu i kopali zemlju presjekli su cijevi kojima je voda otjecala s terena, a da to nitko od odgovornih nije primijetio sve dok nije pala prva jača kiša. Na žalost, dogodilo se to tek nakon što je postavljena nova staza nakon čega se drenaža više nikada nije obnovila i od tada traju konstantni problemi s travnjakom Gradskog vrta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:19