Ronald Goršić / Cropix
DINAMO KOD ŽELJE

Kelava: Čuo sam za ćevape iz Sarajeva; Vaha: Tebi bi bilo bolje da se kloniš toga...

Dinamo u petak putuje u Sarajevo gdje će na legendarnoj Grbavici čestitati Željezničaru 90. rođendan
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 24. ožujak 2011. 16:38

ZAGREB - Protiv Dinama ćemo vidjeti gdje smo i što smo - najavili su iz Željezničara uoči dolaska “modrih” na Grbavicu. Klub iz Maksimira očito je postao lakmus za regiju. Mjerna jedinica gdje su zapravo ostali i koliko vrijede.

Htio je Željo u sklopu obljetnice dovesti Karlovac. Već su se i dogovorili, ali kada su dobili signal da Dinamo ne bi odbio dolazak u grad na Miljacki, Karlovac je iste sekunde postao prošlost. Najveći klub susjedne nam države i najbolji klub regije u prijateljskih 90 minuta na Grbavici. Poslastica za nogometno Sarajevo.

“Bit će pun stadion. Dinamo je oduvijek bio magnet” - glasila je sms poruka kolege iz Sarajeva.

Nema razloga da sumnjamo, jer i Vaha ima svoje “inasajdere” koji tvrde slično.

- Javljaju mi prijatelji da će biti dobra atmosfera - pohvalio se strateg Dinama kod kojeg je primjetno kako dolazak na Grbavicu izaziva sentimentalnost u njegovu duševnom stanju.

- Eh, to su bile utakmice. Moj Velež i Željo. Bili smo veliki rivali - evocirao je upomene Vaha koji je upravo finale Kupa Jugoslavije 1981. naveo kao svoju najdražu utakmicu za “rođene”. Pogađate, na Marakani je s druge strana stajao Željo.

- A na tribinama sedamdeset, osamdeset tisuća navijača - prisjetio se trener Dinama.

Nekad bilo, sad se samo spominjalo. Dinamo će u BiH avionom u petak, povratak je dan kasnije. Osim utakmice domaćini organiziraju i veliku feštu. Nas je zanimalo hoće li biti šetnje Baščaršijom, što je kod Ivana Kelave izazvalo sjaj u oku.

- Čuo sam priče o ćevapima u Sarajevu - u svom je stilu uletio vratara Dinama.

I Vahin odgovor bio je sličan:

- Tebi bi bilo najbolje da se kloniš toga.

U Sarajevo neće Šime Vrsaljko, Sammir, Morales, te Skender koji se ozlijedio na treningu.

- Odmah je Ibrahimović vidio prostor da na Grbavici odigra oproštajnu. Nisam mu uslišio molbu, malo mi se Ibra naljutio zbog toga - zaključio je dobro raspoloženi Vaha.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:36