Damir Krajač / Cropix
TRAVNJAK IZ NOĆNE MORE

Plaše se rokera: 'Uefa gubi strpljenje, valjda nam Bon Jovi neće uništiti teren kao U2!'

Nikad, baš nikad u Dinamovoj povijesti travnjak nije bio tako loš i ako je ikad postojala opasnost da Uefa kaže "ne", onda je to ovoga puta, kaže direktor stadiona Sakoman
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. ožujak 2011. 16:10

Počelo je uređenje maksimirskog travnjaka! U plavom klubu svjesni su da do dolaska Uefine inspekcije u lipnju moraju nešto poduzeti s travnjakom ili bi se mogla dogoditi katastrofa, inspektori iz krovne organizacije europskog nogometa mogli bi Modrima zabraniti igranje na Maksimiru.

Istina, tu priču iz Maksimirske 128 lansiraju svake godine, ali direktor stadiona Miljenko Sakoman u četvrtak nam je kazao kako nikad nije bilo tako loše stanje travnjaka.

- I sami znate da ljudi iz Uefe skoro nisu dopustilili igranje utakmice s PAOK-om. Nikad, baš nikad u Dinamovoj povijesti travnjak nije bio tako loš i ako je ikad postojala opasnost da Uefa kaže “ne”, onda je to ovoga puta - priča Sakoman.

U Maksimiru se zato odlučili za posljednji, očajnički korak kojim pokušavaju spasiti travnjak.

- Izvršili smo površinsko dubinsko prozračivanje, dekontaminirali smo sloj od 15 centimetara trave koji je “izgorio” zbog umjetnog gnojiva i soli koje smo stavljali da bi se mogla odigrati utakmica s PAOK-om. Sad nam je čekati 7 do 10 dana kako bismo vidjeli jesmo li uspjeli.

Što ako ne uspijete?

- Onda ne znam. Onda će se utakmice i dalje igrati na šarenom travnjaku, a mi ćemo čekati inspekciju Uefe.

Ima još jedan problem. Koncert Bon Jovija u lipnju.

- Nadam se da situacija neće biti kao kod koncerta U2. Vjerujem da kamioni neće prolaziti travnjakom te da će pozornica biti na atletskoj stazi - zaključio je Sakoman.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 08:27