MODRI GA SE ODREKLI

Mate Maleš: 'Naslov s Rijekom, pa s reprezentacijom u Brazil? Nije nemoguće!'

Prvi popis Kovačevih izabranika otkrio je dva-tri imena. Badelj, Kovačić i - Mate Maleš! Metronom Rijekine igre. Jedan od igrača bez kojih igra Bijelih gubi
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 03. studeni 2013. 09:15

Čim je Niko Kovač potvrđen kao novi šef hrvatske reprezentacije u novinama je osvanulo “Niki Kovaču treba novi – 'Niko Kovač’”. Prvi popis Kovačevih izabranika otkrio je dva-tri imena. Badelj, Kovačić (koji to može odigrati premda ga Mazzarri u Interu forsira kao drugog napadača, pogrešno) i - Mate Maleš! Metronom Rijekine igre. Jedan od nekoliko igrača (Benko, Tomečak, Močinić, Cesarec...) bez kojih, unatoč iznimno širokoj klupi, igra Bijelih gubi.

Malešu (rođeni Šibenčanin, ali s ponosom ističe da je - iz Zagore) su tek 22, no po prelasku iz Lokomotive u Rijeku je, malo-pomalo u svojem samozatajnom stilu, dokazao vrijednost. Reprezentacije vrijednu. Hrvatske reprezentacije!

- Ne mogu vam ništa originalnoga reći. Jednostavno sam presretan - smije se skromni fajter i znalac.

- Svi me na prvu pitaju “jesi li iznenađen”. Rijekin sam nogometaš, a svaki dan treniram, igram i živim da bih bio što bolji. E pa dragi ljudi... Počašćen sam i sretniji nego što mogu izreći, ali za to živim i radim tako da nisam baš toliko iznenađen! Pa ne radim neki deseti posao, nije me izbornik pozvao zato što sam dobar, ne znam... policajac ili advokat! - opet ide široki Malešov osmijeh.

- Nemojmo s tim “ti si 'Niko Kovač’ Nike Kovača”. Pozvan sam, pucam od ponosa i radit ću što mi izbornik kaže.

Jedan san je ispunjen. U studenome smo. Od svibnja do srpnja mogli bi doći na red i oni “najluđi” snovi.

- Znam na što aludirate i nije to uopće ludo, nego treba još strahovito puno raditi da bi se ostvarilo. S Rijekom osvojiti naslov pa kao prvak Hrvatske u sastavu hrvatske reprezentacije otići na Svjetsko prvenstvo u Brazil. To bi bio san snova, a - moguće je! No, kao na travnjaku, tako i u tim planovima treba znati stati na loptu. Prvenstveno oko te priče “Island je bio lagan ždrijeb”. Na tim razinama može biti manje ili više teško, ali sigurno ne može i neće biti lako. Moramo biti svi kao jedno za Hrvatsku i odigrati te dvije utakmice kao “dva finala Mundiala”. Ne, neće me ukočiti impresioniranost kad dođem među svjetske veličine kao što su Modrić, Mandžukić, Srna... Pucat ću od ponosa, ali pozvan sam da pomognem Hrvatskoj, pa glava mora biti i bit će čista.

Linker
22. rujan 2024 16:20