Damir Krajac / CROPIX
NOVA MODRA NADA

Barcin dragulj u Dinamu B: 'Olmu će trebati još vremena da postane profesionalac!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. kolovoz 2014. 14:28

Druga momčad Dinama, koju vodi trener Sreten Ćuk , završila je pripreme u Svetom Martinu na Muri, a 30. kolovoza starta u svom trećeligaškom natjecanju, prvi protivnik je momčad Stupnika.

- Privikavamo se jedni na druge. Kroz instruktorski posao te sam dečke vodio kad su imali 14-15 godina, a sad sam dobio muškarce od 18-20 godina, koji su u prijelaznoj fazi. Znam da za ovaj projekt snosimo veliku odgovornost, klupska ljestvica visoko je podignuta. Naši dečki moraju mliječne zube zamijeniti kutnjacima. Rekao sam im u svlačionici, s obzirom na godine starosti, da neki od njih imaju tri mjeseca, a drugi godinu dana za odrastanje i privikavanje na seniorski nogomet - kaže trener Dinama B.

Ćuk je zaista dobio velik zadatak, ali s obzirom na dosadašnji trenerski opus može se očekivati da će ovaj nogometni učitelj, sa stručnim stožerom, uspjeti napraviti ono što se od njega traži. Ima iskustva, a u nogometnim kuloarima slovi kao iznimno talentiran trener.

- U Trećoj ligi igraju mnogi igrači koji su bili profesionalci, koji su nastupali u mlađim reprezentativnim kategorijama HNS-a... Liga će biti zahtjevna i dobra, kroz nju naši dečki mogu pronaći svoj put do afirmacije. Mislim da smo kvalitetni, borit ćemo se za sam vrh. Naravno da ćemo imati i porođajnih muka, ali sve je to dio nogometnog odrastanja. Očekujem da ćemo nakon 30 kola biti na samom vrhu, a onda u klubu trebaju procijeniti imamo li aspiracije za Drugu ligu.

U Ćukovoj momčadi igra nekoliko stranih mladića koji se tretiraju iznimno perspektivnima. Svakako najzvučnije ime je bivši kapetan u mlađim kategorijama Barcelone, Dani Olmo.

- Olmo je najmlađi u momčadi, dečko je 98. godište. Stigao je iz drukčijeg miljea, trenirali su četiri puta tjedno igrajući utakmice. Sad je stigao u profesionalni režim koji bi se njemu dogodio tek u Barceloni B. Za to bi mu trebalo još vremena da je ostao u Barci, a sad je ubrzano stigao u Dinamo B. Omiljen je u momčadi, dečki ga vole, pravi je nogometni znalac, samo je pitanje koliko će mu vremena trebati da se pretvori u potpunog profesionalca.

Drugi stranac u momčadi je mlađi brat Jeremyja Taravela, 20-godišnji Nicolas koji igra na poziciji stopera i lijevog bočnog.

- On je drukčija priča, produkt je francuske škole nogometa, igrao je za Dijon B, u francuskoj drugoj ligi. Radi se o momku koji je sebi posložio sve stvari, pravi je profesionalac, prvi dojmovi su jako pozitivni.

Priču o strancima u Dinamu B zaključuje Senegalac Badara (20). Igra na poziciji napadača.

- Ima dobru konstituciju, ali trebat će mu vremena da se privikne na ovaj stil nogometa, mora proći pojačane liječničke preglede. Bili su na probi i dečki iz Kameruna, Gane... Oni su kratko participirali, nisu prošli. Imamo ponuda s raznih strana, Dinamo je postao mamac za mlade strane igrače zaslugom Zdravka i Zorana Mamića. To je dodatni motiv za naše mlade igrače da se dokažu - zaključio je Ćuk.

Inače, u Dinamu B igra još jedan stranac, Cekici, momak iz Albanije, ali on se već tretira kao domaći dečko. Ćukova momčad imat će još jedan zadatak, a taj je promocija zagrebačkog kluba diljem Hrvatske. Naime prva momčad zbog svojih obveza ne može često sudjelovati u prijateljskim ogledima, pa će umjesto njih druga momčad igrati po raznim hrvatskim terenima. Na dosadašnjim utakmicama gledalo ih je u prosjeku 500 gledatelja, što je zaista zgodna cifra.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:25