Duje Klarić / Cropix
POVRATAK KALINIĆA

Zbog Olića sam i sretan i tužan, ali učinit ću sve da dovedem izbornika u dvojbe!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 05. lipanj 2012. 00:14

U utorak ujutro trebao je letjeti prema Ukrajini, na početak priprema svoga Dnjipra. No, u ponedjeljak oko 13 sati Nikoli Kaliniću telefonom se javio hrvatski izbornik Slaven Bilić...

- Istina je, pozvao me izbornik i kazao da se spremim i dođem u Zagreb. Iskreno rečeno, stvarno sam bio uzbuđen kad je nazvao, osjećao sam da je to zbog naknadnog poziva za put u Poljsku, no istovremeno sam bio tužan zbog ozljede i odustajanja Ivice Olića. Nisam tip koji priča iz kurtoazije, to znaju ljudi koji me poznaju, ali stvarno mi je krivo zbog nesreće Ole, koji je i vrhunski napadač i sjajan momak.

Tako to najčešće u životu ide, dok jednom ne smrkne drugom ne svane...

- Da, tako ispada, ali pričao sam vam još kad sam saznao da otpadam s popisa 23, sve su to u reprezentaciji sjajni igrači i dobri momci. Zato koliko god mi bilo teško što nisam prvotno bio na izbornikovu popisu, prihvatio sam to kao normalno s obzirom da ne možemo svi biti u konkurenciji za Europsko prvenstvo u Poljskoj & Ukrajini.

Nadate li se igri na Europskom prvenstvu?

- Svatko tko je u konkurenciji za momčad nada se do posljednjeg trenutka da će dobiti šansu, tako i ja razmišljam. Učinit ću sve što mogu da se kroz treninge iskažem i dovedem izbornika u dodatne dvojbe glede izbora napadača, kao što ću dušu ispustiti na terenu dobijem li priliku nastupitit.

Linker
21. rujan 2024 04:45