MODRI NA VRHU

Kako je Dinamo napravio golemu razliku na ljestvici - tri sporna penala za plus 11

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. ožujak 2013. 12:05

Kolo prije kraja drugog kruga Dinamo uživa u komfornoj prednosti od 11 bodova viška u odnosu na drugoplasirani Hajduk. Na prvi pogled doima se kao vodstvo do kojeg se lagano došlo, međutim cijela prednost Dinama stane u dvije utakmice. Da su suci imali ujednačen kriterij, da su Hajduku sudili bez pogreške, a i Dinamovim protivnicima također, danas je prvenstvo moglo imati sasvim neizvjesnu i uzbudljivu završnicu u trećem krugu.

Related content

U 80. minuti Vrsaljko je nespretno skočio na Mišića kada je vinkovački igrač primio loptu u kaznenom prostoru. Situacija u kojoj je arbitar Šimčić ostao nijem, a trebao je dosuditi kazneni udarac. Prekršaj je zaista bio spretan, ali se dogodio. Dinamo je lako mogao ostati bez dva boda, ali Šimčić je pogriješio na štetu Cibalije.

Related content

Jedan od većih previda u HNL-u potpisao je Igor Križarić, činovnik iz Čakovca koji začudo i danas sudi Prvu ligu. U 79. minuti Jozinović je startao na Mujanovića izvan kaznenog prostora. Jedan metar, nešto više ili manje? Nebitno, jer bilo je očigledno izvan kaznenog prostora. Ali to “očigledno” nisu vidjeli ni Križarić ni njegov pomoćnik Pejić. Nisu, a morali su. Osramotili su se suci, ali što to vrijedi Hajduku koji je izgubio zasluženi bod. Na slučaju Križarić, HNS je pao u startu.

Related content

Bebek je u 81. minuti propustio dosuditi kazneni udarac za Hajduk nakon što je Vrsaljko rukom zaustavio udarac Sušića prema vratima Dinama. Klasični jedanaesterac koji je za sobom povlačio i drugi, isključujući žuti karton za Vrsaljka. Pogodak iz kaznenog udarca i dva igrača viška u posljednjih 10 minuta (plus nadoknada). Uz podršku gledatelja Hajduk bi se našao na korak do pobjede.

U drukčijem, prije svega pravednijem raspletu tri sporne utakmice, Hajduk se mogao primaknuti Dinamu na samo dva boda. Modri u dva susreta gube pet bodova, a Hajduk dobiva četiri. Dinamo 42, Hajduk 40, pa vi onda krenite u treći krug. Ali, to je samo imaginarna slika. Ideja kako bi prvenstvo izgledalo u mašti o nekom pravednijem nogometu u Hrvata.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 21:59